Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο θέλει να μάθει ποια είναι η ταινία που σας άλλαξε τη ζωή!

στα 10

Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο διοργανώνει έναν πρωτότυπο κι άκρως σινεφιλικό διαγωνισμό.

Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο θέλει να μάθει ποια είναι η ταινία που σας άλλαξε τη ζωή!

Κάθε άνθρωπος που είναι παθιασμένος με το σινεμά έχει τουλάχιστον μια ταινία που τον έχει σημαδέψει, που κρατά για πάντα στην καρδιά του, που έχει συνδέσει άρρηκτα με προσωπικά βιώματα ή που αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστική γνωριμία του με την 7η τέχνη, ανοίγοντάς του τον δρόμο για έναν θαυμαστό καινούργιο κόσμο.

Και τώρα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, ένα από τα σημαντικότερα και πιο ψαγμένα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, σας προσκαλεί να μοιραστείτε μαζί του –και με το κοινό– την ταινία εκείνη που σας άλλαξε τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη: Τα Βραβεία Ιρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «πήραν χρώμα» από το «Suntan»

Locarno leopard 607

Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων του, το Φεστιβάλ του Λοκάρνο διοργανώνει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, ζητώντας από κάθε ενδιαφερόμενο σινεφίλ να καταθέσει και να δικαιολογήσει τη δική του επιλογή μέσα από ένα σύντομο βίντεο. Οι καλύτερες από τις συμμετοχές που θα συγκεντρωθούν θα συμπεριληφθούν σε ένα τρέιλερ το οποίο θα προβάλλεται πριν από ταινίες της φετινής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Αυγούστου 2017.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι δημιουργοί των καλύτερων βίντεο θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν επιλεγμένα φεστιβαλικά δώρα, μεταξύ των οποίων και αεροπορικά εισιτήρια για το φετινό φεστιβάλ!

Η προθεσμία για την κατάθεση των συμμετοχών λήγει στις 11 Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Λοκάρνο, ενώ ήδη έχουν ανέβει οι πρώτες συμμετοχές, ανάμεσά τους και βίντεο από τον Ντάριο Αρτζέντο, αλλά και από τον «δικό μας» Σύλλα Τζουμέρκα.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του διαγωνισμού, διαλέξτε την ταινία που σας σημάδεψε, επιστρατεύστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας και… action!


Διαβάστε ακόμη