Φεστιβάλ / Βραβεία

Λοκάρνο 2017: Βραβείο για το «Jeunes Hommes à la Fenêtre» του Λουκιανού Μοσχονά

στα 10

Η μικρού μήκους ταινία του Λουκιανού Μοσχονά κέρδισε αυτόματα, με τη διάκρισή της στο 70ό Φεστιβάλ του Λοκάρνο, μια υποψηφιότητα για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου,

Λοκάρνο 2017: Βραβείο για το «Jeunes Hommes à la Fenêtre» του Λουκιανού Μοσχονά

Ο Λουκιανός Μοσχονάς βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και φεύγει από την 70ή διοργάνωση με διάκριση (Premio Pianifica) και αυτόματη υποψηφιότητα της ταινίας του «Jeunes Hommes à la Fenêtre» για τα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το «Jeunes Hommes à la Fenêtre» είναι γαλλική παραγωγή, διαρκεί 18 λεπτά και η ιστορία του είναι η εξής:

Δυο γραφίστες στο γραφείο, κατά λάθος, αρχίζουν να παίζουν με τις δυνατότητες ενος άδειου σκάνερ. Επιχειρούν διάφορες υποθέσεις, σιγά-σιγά ανοίγονται ο ένας στον άλλον, και ξεχνούν τις παράξενες εικόνες - μέχρι που ξεχνούν τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Jeunes Hommes a la Fenetre

Γεννημένος το 1985 στην Αθήνα, ο Λουκιανός Μοσχονάς σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Λυόν, και στο Le Fresnoy στην Λιλ. Οι μικρού μήκους του προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ - Janela, DocumentaMadrid, New Directors New Films in NY, Ανζέρ - με το «Manodopera» του 2016 να κάνει πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα Pardi di Domani του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Αυτήν την εποχή, ο Λουκιανός Μοσχονάς ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία «Ούτε Θεός, Ούτε Αφέντης», ένα λοξό και ταξικό μελόδραμα, ατελείωτων γκρεμισμάτων και ανακαίνισης ανάμεσα σε πραγματικότητα και φαντασιακό, σ' ένα αθηναϊκό διαμέρισμα, βασισμένο στο «Manodopera».

Δείτε ακόμη: Το Festival Scope φέρνει τα νέα ταλέντα του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο σπίτι σας

Λουκιανός Μοσχονάς