Φεστιβάλ / Βραβεία

Λοκάρνο 2014: Παγκόσμια πρώτη για το «Lucy» του Λικ Μπεσόν με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον

στα 10

Με την Σκάρλετ Τζοχάνσον παρούσα, η αυλαία του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο θα είναι αν μη τι άλλο... σέξι. Ελπίζουμε όσο και το «Lucy» του Λικ Μπεσόν.

Λοκάρνο 2014: Παγκόσμια πρώτη για το «Lucy» του Λικ Μπεσόν με τη Σκάρλετ Τζοχάνσον

Με το «Lucy», τη νέα ταινία του Λικ Μπεσόν θα ανοίξει την αυλαία του το 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο που φέτος διεξάγεται από τις 6 έως και τις 16 Αυγούστου, δίνοντας σήμα για μια διοργάνωση που θα περιλαμβάνει λάμψη, διεθνές καλλιτεχνικό σινεμά και μεγάλα αφιερώματα, όλα στη συσκευασία του ενός.

Φέρνοντας μνήμες από το «Nikita», το «Lucy» αφηγείται την ιστορία του ομώνυμου κοριτσιού που αναγκάζεται να γίνει έμπορος ναρκωτικών, αλλά μετά από λάθος καταπίνει τα ναρκωτικά που μεταφέρει στο σώμα της και αποκτά υπερηρωικές δυνάμεις που θα τις χρησιμοποιήσει για να εκδικηθεί όσους την οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση. Σύμφωνα με το σενάριο που έγραψε ο ίδιος ο Μπεσόν, οι δυνάμεις αυτές τις επιτρέπουν να απορροφά αυτόματα κάθε είδους γνώση, να κινεί κινεί αντικείμενα με το μυαλό της και να μην νιώθει πόνο.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Lucy».

2

«Θέλω πολύ να δω μια γυναίκα με δυνατό χαρακτήρα. Είναι σαν να μαγειρεύεις αναμειγνύοντας ζάχαρη με λίγο αλάτι και η Λούσι μπορεί να γίνει... αλμυρή», δηλώνει ο Μπεσόν, που θα ήθελε πολύ αυτή η ταινία να είναι ταυτόχρονα και εμπορική επιτυχία αλλά και ένα κερδισμένο δικό του στοίχημα πως δεν έχει βγει πλέον οριστικά στη σύνταξη.

Το «Lucy» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Αυγούστου από τη UIP.

Διαβάστε ακόμη: