Buzz

To «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου περνάει από την βρετανική επιτροπή καταλληλότητας «uncut»!

στα 10

Οσα μαθαίνουμε για το πολυαναμενόμενο «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου από τις πληροφορίες που δημοσιεύει η Βρετανική Επιτροπή Καταλληλότητας, η οποία - ζήλεια ψώρα - το είδε και το περνάει χωρίς να ζητήσει κανένα... κόψιμο.

To «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου περνάει από την βρετανική επιτροπή καταλληλότητας «uncut»!

Με τις πιθανότητες να είναι πλέον όλες υπέρ του ότι το «The Lobster» θα κάνει την πρεμιέρα του στο επερχόμενο 68ο Φεστιβάλ Καννών, η Βρετανική Επιτροπή Καταλληλότητας (BBFC) είδε την ταινία προκειμένου να την κρίνει και αποκαλύπτει μερικά spoiler που μας ανοίγουν την όρεξη.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2015: Οι 20 ταινίες που θα σκάσουμε αν δε δούμε στο Φεστιβάλ

Αρχικά μαθαίνουμε πως το φιλμ διαρκεί 118 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, πως χαρακτηρίζεται ως Δράμα/Κωμωδία και πως μια μικρή σύνοψή του έχει ως εξής: «Το "The Lobster" είναι μια κωμωδία/δράμα σχετικά με έναν πρόσφατα χήρο που έχει 45 ημέρες για να βρει ένα συμβατό σύντροφο, αλλιώς θα μεταμορφωθεί σε ένα άγριο ζώο».

Το «The Lobster» κρίθηκε κατάλληλο για νέους άνω των 15 ετών.

[προσοχή ακολουθούν spoilers]

Στην αναφορά του BBFC αναφέρεται επίσης πως η ταινία έχει «σκληρή γλώσσα», σεξ, αναφορές στο σεξ και αιματηρές εικόνες, αλλά πέρασε «uncut», χωρίς να ζητηθεί καμία άλλαγή στο μοντάζ της.

Και συγκεκριμενοποιεί πως:

  • η λέξη «fuck» ακούγεται πέντε φορές στο φιλμ, όλες αναφορικά με σεξουαλικό περιεχόμενο.
  • υπάρχει μια σκηνή σεξ όπου περιλαμβάνει διείσδυση από ένα ζευγάρι που κάνει σε σε διαφορετικές στάσεις, αν και δεν υπάρχει γυμνό.
  • υπάρχουν σκηνές όπου γυναικείοι χαρακτήρες τρίβονται στον καβάλο ανδρών προκειμένου να τον ερεθίσουν σεξουαλικά, αν και πάλι δεν υπάρχει γυμνό ή λεπτομερή απεικόνιση.
  • υπάρχουν σκληρές λεκτικές αναφορές σε στοματικό και πρωκτικό σεξ, όπως και σε αυνανισμό και στύσεις.
  • υπάρχει μια σύντομη λήψη ενός νεκρού ζώου που κοίτεται σε μια μεγάλη λίμνη αίματος, το στομάχι του έχει σκιστεί και είναι ελαφρώς ορατά τα αντερά του.

Διαβάστε ακόμη: «The Lobster»: Τι είναι τελικά η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου;

lobster 607

Το φιλμ του Λάνθιμου είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενας απελπισμένος Αντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Βάις, η Λέα Σεϊντού, ο Μπεν Γουίσο,η Ολίβια Κόλμαν καθώς και οι Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια. Η παραγωγή του φιλμ είναι των Element Pictures, Limp films, Scarlet Films, ενω συμπαραγωγοί είναι οι Faliro House, η Haut et Court και η Lemming Film, ενώ η χρηματοδότηση προήλθε από το Irish Film Board, το BFI Film Fund, το Eurimages, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου το γαλλικό CNC το Dutch Film Fund και το Canal+.

Διαβάστε ακόμη: