Buzz

Τρέιλερ για τις «Μικρές Κυρίες» της Γκρέτα Γκέργουιγκ: ντελικάτο, φεμινιστικό και φρέσκο μαζί

στα 10

Η διασκευή της Γκρέτα Γκέργουιγκ μοιάζει να έχει κάτι νέο να πει.

Τρέιλερ για τις «Μικρές Κυρίες» της Γκρέτα Γκέργουιγκ: ντελικάτο, φεμινιστικό και φρέσκο μαζί

Εχει νόημα μια νέα γυναίκα και σκηνοθέτης να διασκευάσει, ξανά, τις «Μικρές Κυρίες» της Λουίζα Μέι Αλκοτ, που παρακολουθεί τη διαδρομή τεσσάρων έφηβων αδελφών στο δρόμο προς την ενηλικίωση, εκδόθηκε το 1868 κι έχει δει άφθονες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές, κάποιες από αυτές εξαιρετικές; Το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας της Γκρέτα Γκέργουιγκ μας πείθει πως ναι, έχει.

Δείτε ακόμη: Ο Τίμοθι Σαλαμέ δεν είχε διαβάσει ποτέ τις «Μικρές Κυρίες»...

Ενα ονειρεμένο καστ που αποτελείται από τις Σέρσα Ρόναν, Εμα Γουάτσον, Φλόρενς Πιου και Ελάιζα Σκάνλεν αναλαμβάνει τους ρόλους των αδελφών Τζο, Μεγκ, Εϊμι και Μπεθ Μαρτς, η Λόρα Ντερν υποδύεται τη μητέρα τους, η Μέριλ Στριπ την πλούσια θεία τους και ο Τίμοθι Σαλαμέ τον μνημειώδη Λόρι. Βλέποντας το τρέιλερ (παρακάτω), η κεντρική ιδέα της ταινίας είναι έκδηλη - η γυναίκα είναι κάτι παραπάνω από καρδιά, είναι και μυαλό, είναι και δύναμη - και μοιάζει διατυπωμένη σύγχρονα και αιχμηρά, όσο κι αν ντύνεται με τα ρούχα και τα σκηνικά της εποχής.

little women 607

Στη διασκευή της, η Γκρέτα Γκέργουιγκ ενσωμάτωσε στο βιβλίο και την προσωπική αλληλογραφία και τα ημερολόγια της Αλκοτ προκειμένου, όπως η ίδια εξηγεί, να εξερευνήσει πιο μοντέρνες ιδέες για το φύλο και τη σεξουαλικότητα, ειδικά μέσα από τους ήρωες της Ρόναν και του Σαλαμέ, της Τζο και του Λόρι: «οι δυο τους, ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλον, πριν ακόμα ταυτοποιήσουν το φύλο τους.»

Οι «Μικρές Κυρίες» έρχονται στις αίθουσες, φυσικά, τα Χριστούγεννα - στην Ελλάδα από τη Feelgood. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω.