Buzz

Τρέιλερ για το «The Little Stranger»: Ο σκηνοθέτης του «Room» θα κάνει το gothic θρίλερ της χρονιάς;

στα 10

Ο Λένι Εϊμπραμσον αφήνει τα επτασφράγιστα δωμάτια και πιάνει... τα στοιχειωμένα σπίτια!

Τρέιλερ για το «The Little Stranger»: Ο σκηνοθέτης του «Room» θα κάνει το gothic θρίλερ της χρονιάς;

Η Σάρα Γουότερς είναι, δίχως αμφιβολία, μια από τις πιο δυνατές, αιχμηρές και μυστηριακές συγγραφείς της εποχής μας: τελευταία φορά που είδαμε ταινία βασισμένη σε βιβλίο της, ήταν το «Handmaiden» του Παρκ Τσαν-γουκ, εμπνευσμένο από το δικό της «Fingersmith», αν και αρκετά αλλαγμένο. Το μυθιστόρημά της, «The Little Stranger», είναι η αφετηρία για τη νέα ταινία του (υποψήφιου για Οσκαρ για το «The Room»), Λένι Εϊμπραμσον: ένα gothic θρίλερ στοιχειωμένου σπιτιού, αλλά φυσικά με κοινωνικές προεκτάσεις.

Δείτε ακόμη: Πρώτη φωτογραφία από το «Jojo Rabbit». Επειδή ο Τάικα Γουαϊτίτι απαντά στον φασισμό με τρέλα

the little stranger 607

Το βιβλίο, του 2009, είναι το πρώτο της Σάρα Γουότερς που δεν ανήκει στη λεσβιακή λογοτεχνία κι είναι η ιστορία μιας οικογένειας αριστοκρατών στη Βρετανία του '40 που δεν μπορούν να συντηρήσουν το σπίτι τους: σκοπός της Γουότερς ήταν να σχολιάσει τις οικονομικές αλλαγές στη μεταπολεμική Αγγλία. Η ιστορία - και η ταινία - έχει ως κεντρικό ήρωα τον Δρ. Φάραντεϊ, γιο υπηρέτριας, που έχει αποκτήσει κοινωνική επιφάνεια ως επαρχιακός γιατρός. Το καλοκαίρι του '48, ο Φάραντεϊ καλείται στο Χάντρεντς, την έπαυλη της οικογένειας Εϊρς όπου δούλευε η μητέρα του. Η οικογένεια Εϊρς βρίσκεται, τώρα, σε παρακμή και η μητέρα, ο πατέρας και η κόρη νιώθουν ότι στοιχειώνονται από κάτι πολύ πιο ζοφερό από έναν ετοιμοθάνατο τρόπο ζωής. Καθώς ο Δρ. Φάραντεϊ αναλαμβάνει τη νέα του ασθενή, δεν έχει ιδέα πόσο η ζωή της οικογένειας και του σπιτιού θα επηρεάσει τη δική του.

the little stranger 607

Το «The Little Stranger» του Λένι Εϊμπραμσον θα βγει στις αίθουσες στις αρχές του φθινοπώρου και τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Ντόμναλ Γκλίσον, με το καστ να συμπληρώνουν οι Ρουθ Γουίλσον, Γουιλ Πόλτερ και Σάρλοτ Ράμπλινγκ. Το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, υπόσχεται ανατριχίλες και αόρατες παρουσίες - δείτε το παρακάτω, μαζί και την εξαιρετική teaser αφίσα.


the little stranger poster 607