Φεστιβάλ / Βραβεία

«Listen to me Marlon»: Ενα ντοκιμαντέρ για την άγνωστη ζωή του Μάρλον Μπράντο

στα 10

Εχοντας πρόσβαση σε 200 ώρες ανέκδτου ηχητικού και οπτικού υλικού, ο Στίβεν Ράιλι υπογράφει το ντοκιμαντέρ που όλοι περιμέναμε για να μάθουμε περισσότερα για το μύθο του Μάρλον Μπράντο.

«Listen to me Marlon»: Ενα ντοκιμαντέρ για την άγνωστη ζωή του Μάρλον Μπράντο

Το αρχείο του Μάρλον Μπράντο, στο οποίο είχε πρόσβαση ο Στίβεν Ράιλι αποτελείται από ανέκδοτο οπτικό και ηχητικό υλικό που ο Μπράντο είχε σκοπό να συνθέσει προκειμένου να γυρίσει την αυτοβιογραφία του λίγο πριν το θανατό του το 2004.

Το αρχείο, το οποίο άνοιξε για τον Ράιλι το ίδρυμα που ασχολείται με την κληρονομία του Μπράντο, περιλαμβάνει ηχητικά ντοκουμέντα, τραγούδια, αποσπάσματα από σπουδές υποκριτικής, συνεδρίες ύπνωσης και ό,τι άλλο μπορεί να αποτελεί την ιδιωτική ζωή ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της έβδομης τέχνης.

Διαβάστε ακόμη: Ενα κομμάτι εναλλακτικής κινηματογραφικής ιστορίας: αν ο Μάρλον Μπράντο πρωταγωνιστούσε στον «Επαναστάτη Χωρίς Αιτία»

Listen to me Marlon 607

Με τη βοήθεια του παραγωγού Τζον Μπάτσεκ («Ψάχνοντας τον Sugar Man»), ο Ράιλι αποφάσισε να γυρίσει το «Listen to Me Marlon» χωρίς καμία παρεμβολή στο υλικό και χωρίς talking heads σαν ένα home movie διαρκείας που μπαίνει βαθιά στο ψυχισμό του Μπράντο και των άγνωστων πτυχών της προσωπικής του ζωής και τέχνης.

Listen to me Marlon Poster 607

Το «Listen to Me Marlon» έκανε την πρεμιέρα του Φεστιβάλ του Σάντανς τον Ιανουάριο του 2015, στο τμήμα World Cinema Documentary και σε λίγες ημέρες θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες αποτελώντας ήδη ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα ντοκιμαντέρ της χρονιάς.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Listen to Me Marlon»:


Δείτε εδώ δύο σκηνές από το «Listen to Me Marlon»:



Διαβάστε ακόμη: