Buzz

«Life of Pi»: περνώντας 227 μέρες στη μέση του ωκεανού με μια τίγρη!

στα 10

Βασισμένο στο ομώνυμο βραβευμένο με Booker Prize βιβλίο του Γιαν Μαρτέλ, το «Life of Pi» είναι κάτι περισσότερο από την καινούρια ταινία του Ανγκ Λι. Είναι μια περιπέτεια για το ταξίδι στην πιο δύσβατη και απομονωμένη γωνιά του κόσμου: την ανθρώπινη ψυχή. Δείτε στο Flix μια ακόμη πανέμορφη σκηνή από την ταινία και επιβεβαιώστε το!

«Life of Pi»: περνώντας 227 μέρες στη μέση του ωκεανού με μια τίγρη!

Το ομώνυμο βιβλίο του Γιαν Μαρτέλ που κυκλοφόρησε το 2001 και έγινε ένα από τα πιο πολυβραβευμένα best-seller της δεκαετίας του 2000, αφού πριν απορρίφθηκε από τρεις εκδοτικούς οίκους, αφηγείται την ιστορία ενός 16χρονου αγοριού, του Πάι Πατέλ, γιου ενός φύλακα ζωολογικού κήπου, που φεύγει με την οικογένειά του και τα ζώα τους μετανάστες από την Ινδία στον Καναδά. Το πλοίο όμως βυθίζεται και το αγόρι μένει μόνο του στη σωσίβια λέμβο, παρέα με μια τίγρη, μια ζέβρα, μια ύαινα και έναν ουραγκοτάγκο. Απ’ όλα αυτά τα ζώα στο τέλος επικρατεί η τίγρη που ακούει στο όνομα Ρίτσαρντ Πάρκερ και το αγόρι, καταλήγει να συμβιώσει μαζί της για 227 μερόνυχτα στην καρδιά του Ειρηνικού. Μετά από πολλά χρόνια, ο κύριος Πάι, που είναι πλέον θρησκειολόγος και ζωολόγος, μας διηγείται την απίστευτη ιστορία του.

1

Κανείς δεν ξέρει την τύχη που θα είχε η μεταφορά στον κινηματογράφου του «Life of Pi», αν τελικά δεν είχε καταλήξει στα χέρια του Ανγκ Λι.

Οι πρώτες σκέψεις των παραγωγών, που είχαν ξεκινήσει την προσπάθεια της υλοποίησης του «Life of Pi» από το 2003, τους έφεραν αναπόφευκτα στην επιλογή του Μ. Νάιτ ΣΙάμαλαν, ο οποίος θα αναλάμβανε την ταινία μετα το «The Village», αλλά (ευτυχώς!) αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιο προκειμένου να γυρίσει το «Lady in the Water». Στη συνέχεια, υποψήφιος σκηνοθέτης χρίστηκε ο Αλφόνσο Κουαρόν, ο οποίος όμως επίσης αποχώρησε από την παραγωγή προκειμένου να γυρίσει το «Children of Men» και έτσι στο τραπέζι έπεσε το όνομα του Ζαν-Πιερ Ζενέ.

Ο Ανγκ Λι ανέλαβε την κινηματογραφική μεταφορά του «Life of Pi» το 2009 για να φτάσει σήμερα, λίγους μήνες πριν την επίσημη έξοδο της ταινίας να αποτελεί φαβορί για τα φετινά Οσκαρ με μια ταινία που τα πρώτα της υλικά (φωτογραφίες, τρέιλερ και film clips) προδίδουν πως το «πνευματικό» μυθιστόρημα του Μαρτέλ δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερο σκηνοθέτη για να ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη.

Οχι μόνο γιατί δείχνει πανέμορφο, αλλά γιατί η ιστορία του Πάι που θα μείνει 227 μέρες μόνος του στη μέση του ωκεανού μαζί με μια βάρκα και μια τίγρη θα μπορούσε να είναι η πιο αντιπροσωπευτική ιστορία αυτογνωσίας για την «χωρίς ταυτότητα» εποχή που ζούμε...

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου που το τρισδιάστατο «Life of Pi» θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon, δείτε παρακάτω ένα ολοκαίνουριο υποτιτλισμένο κλιπ από την ταινία με τίτλο «Alone with the Tiger»:


Περισσότερο «Life of Pi»: