Buzz

Licence to talk. Θα είναι ο 007 του Σαμ Μέντες μια... ταινία διαλόγων;

στα 10

Η εφημερίδα Sunday Express, επικαλούμενη πηγές από την παραγωγή «αποκαλύπτει» πως η ταινία του Τζέιμς Μποντ που ετοιμάζει ο Σαμ Μέντες, θα είναι διαλογική, με βάθος και, light σε δράση. Να το πιστέψουμε;

Licence to talk. Θα είναι ο 007 του Σαμ Μέντες μια... ταινία διαλόγων;
Μήπως να το συζητήσουμε;

Μια από τις πηγές της εφημερίδας λέει πως «πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Σαμ Μέντες κόβει συνεχώς σκηνές δράσης από το σενάριο, θέλοντας να κάνει το φιλμ oscar friendly» και συμπληρώνει ότι τέτοιου είδους σκηνές που θα γυρίζονταν στις Ινδίες, έχουν ήδη κοπεί, -αν κι αυτές στην Κωνσταντινούπολη παραμένουν ακόμη.

Κάτι που δεν μοιάζει να κάνει τον ανώνυμο πληροφοριοδότη ιδιαίτερα χαρούμενο: «δεδομένου ότι η ταινία χρειάζεται 300 εκατομμύρια λίρες σε εισπράξεις για να θεωρηθεί επιτυχία, μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να είναι ένα πολύ ακριβό τίμημα για μερικές υποψηφιότητες στα Όσκαρ».

Από την άλλη, ο Σαμ Μέντες δεν έχει τίποτα να χάσει ακόμη κι αν το «Skyfall» (όπως ίσως ονομάζεται η ταινία), δεν είναι η σαρωτική επιτυχία που όλοι περιμένουν, αλλά σε ένα τόσο μεγάλο κινηματογραφικό franchise υπάρχει στ’ αλήθεια χώρος για τέτοιου είδους πειραματισμούς;

Ο Μποντ, για την Eon και την Μπάρμπαρα Μπρόκολι, δεν είναι απλά μια ακόμη ταινία, αλλά μια επένδυση που θέλουν να διαφυλάξουν πάση θυσία. Αυτοί είναι άλλωστε που έχουν τον τελικό λόγο σε κάθε τι που αφορά τις ταινίες του Μποντ. Μπορεί ο πρωταγωνιστής του να έχει lisence to kill, αλλά ο σκηνοθέτης του σίγουρα δεν έχει lisence to… final cut.

Ομως οι δυο τελευταίες ταινίες της σειράς, απ όταν ο Ντάνιελ Κρεγκ ανέλαβε τον ρόλο, δείχνουν έναν Μποντ σαφώς διαφορετικό από τον cool υπερήρωα των προηγούμενων ενσαρκώσεων του. Δεδομένου ότι και ο ίδιος ο Κρεγκ δεν σταματά να δηλώνει ότι θέλει ο 007 να αποκτήσει περισσότερο ψυχολογικό βάθος, ίσως το «Skyfall» (αν ονομάζεται έτσι) να είναι η ιδανική ευκαιρία να δοκιμαστεί η τρελή πιθανότητα ένας ηθοποιός που υποδύεται τον Μποντ, να φτάσει ως τις υποψηφιότητες των Οσκαρ.

Οσο αυτό δεν επηρεάζει βεβαίως την εισπρακτική του πορεία στα multiplex του πλανήτη...

Και μια κι ο λόγος για τον Τζείμς Μποντ