Φεστιβάλ / Βραβεία

«The Lesson» και «Modris»: Δυο ελληνικές συμπαραγωγές βραβεύονται στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

στα 10

Το «The Lesson» της Κριστίνα Γκρόζεβα και του Πέταρ Βαλχάνοβ από την Βουλγαρία κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία New Directors ενώ το «Modris» του Λετονού Γιούρις Κουρσιέτις απέσπασε ειδική μνεία.

«The Lesson» και «Modris»: Δυο ελληνικές συμπαραγωγές βραβεύονται στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Το «Modris» για το οποίο έχουμε γράψει ήδη είναι μια συμπαραγωγή της Λετονίας της Γερμανίας και της Ελλάδας με την Boo Productions και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να συμμετέχουν στην παραγωγή. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Modris» και δείτε το τρέιλερ.

Το «The Lesson» είναι μια Ελληνο-Βουλγάρικη συμπαραγωγή με την Κωνσταντίνα Σταυριανού και την Ρένα Βουγιούκαλου από την Graal στην ελληνική πλευρά της παραγωγής.

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία μιας δασκάλας που δοκιμάζει να διδάξει ένα μάθημα στην τάξη της, όταν ένας από τους μαθητές της θα κλέψει ένα μικροποσό από την τσάντα της. Μόνο που την ίδια στιγμή θα ανακαλύψει ότι έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα καθώς το σπίτι της κινδυνεύει από κατάσχεση, εξ’ αιτίας των χρεών του άντρα της.

Με ένα μελανό οικονομικό φόντο που μοιάζει λίγο πολύ κοινό σε πολλές χώρες της σημερινής Ευρώπης και με μια ματιά που θυμίζει το λιτό, άμεσο, κοινωνικό σινεμά των αδελφών Νταρντέν, το φιλμ εντυπωσίασε στο Σαν Σεμπαστιάν κι έφυγε με το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία του.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ