Φεστιβάλ / Βραβεία

«Les Miserables»: δεν είναι έτοιμο, μπορεί να χάσει την οσκαρική κούρσα!

στα 10

Καθυστερήσεις θέλουν την αμερικανική πρεμιέρα του «Les Miserables» να αναβάλλεται για ανήμερα Χριστουγέννων. Αυτό όμως επηρεάζει την οσκαρική κούρσα της ταινίας, καθώς μπορεί να μην προλάβει τα deadlines των βραβείων.

«Les Miserables»: δεν είναι έτοιμο, μπορεί να χάσει την οσκαρική κούρσα!
H Αν Χάθαγουεϊ προσεύχεται για την οσκαρική τύχη της ταινίας...

Στόχος της Universal και του σκηνοθέτη Τομ Χούπερ ήταν τα Οσκαρ. Ξεκάθαρα. Από την πρώτη στιγμή. Ολο το στήσιμο της ταινίας, οι πρωταγωνιστές της (Χιου Τζάκμαν, Ράσελ Κρόου, Αν Χάθαγουεϊ, Αμάντα Σίφριντ), η φόρμα του μιούζικαλ (όλοι θα τραγουδούν, κανείς ντουμπλαρισμένος!), η πρώτη ύλη - το αριστουργηματικό κλασικό μυθιστόρημα του Ουγκό. Είδαμε το trailer, χαζέψαμε φωτογραφίες, διαβάσαμε μαρτυρίες των πρωταγωνιστών: το αποτέλεσμα φαινόταν άρτιο.

Μία αναποδιά όμως μπορεί να πάει όλο το πρόγραμμα πίσω και να στοιχίσει στην ταινία το στόχο της. Η ταινία δεν είναι έτοιμη. Σύμφωνα με φήμες δεν είναι «ούτε κατά προσέγγιση» έτοιμη. Δεν προλαβαίνει την φθινοπωρινή της ημερομηνία για έξοδο στις αμερικανικές αίθουσες. Το μοντάζ δε θα έχει τελειώσει για τις προβολές των δημοσιογράφων μέσα στον Νοέμβριο (όπου οι περισσότερες ενώσεις έχουν τα deadline τους για τα βραβεία που οδηγούν σε Χρυσές Σφαίρες, SAG και Οσκαρ).

Η νέα ημερομηνία πρεμιέρας (25 Δεκεμβρίου 2012) δεν είναι απαγορευτική, αλλά είναι της τελευταίας στιγμής. Εχει χαθεί αρκετό από το μομέντουμ που έπρεπε να χτιστεί τους τελευταίους 2 μήνες του χρόνου και, πάνω από όλα, θέτει σε κίνδυνο τη φόρα των βραβείων των κριτικών ενώσεων.

Παρόλο όμως το θρήνο που ξαφνικά διέρρευσε στο διαδίκτυο, εμείς συνιστούμε ψυχραιμία. Δε θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία ταινία που βγαίνει Χριστούγεννα και κάνει την οσκαρική ανατροπή. Αλλωστε ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν είναι αδαής να βγάζει το «Django Unchained» την ίδια μέρα. Ούτε και ο Μπαζ Λούρμαν που έχει προγραμματισμένο τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» για τα Χριστούγεννα του 2012.

Για να δούμε...

Διαβάστε τα πάντα για το «Les Miserables» εδώ.