Industry

Γιατί παρέδωσε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο τον Πικάσο του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;

στα 10

Εργα τέχνης αξίας 13 εκ. δολαρίων και πάνω έδωσε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στις Αρχές, για το καλό της δικαιοσύνης...

Γιατί παρέδωσε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο τον Πικάσο του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο παρέδωσε οικειοθελώς κάποια έργα τέχνης που τού είχαν δωριστεί, προκειμένου να βοηθήσει την έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης για μια επιχείρηση ξεπλύματος μαύρου χρήματος στη Μαλαισία - κι επί τη ευκαιρία, βλέπουμε κι εμείς τι δώρα λαμβάνει ένας σταρ του σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: «Σήμερα, ο Πλανήτης μας δέχθηκε ένα σοβαρό χτύπημα»: ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τον αμερικανικό λαό να αντιδράσει

Ενας πίνακας του Πικάσο, το έργο «Nature Morte au Crane de Taureau», αξίας άνω των 3 εκ. δολαρίων. Ενα κολάζ του Μπασκιά, το «Redman One», αξίας άνω των 9 εκ. δολαρίων. Μια φωτογραφία της Νταϊάν Αρμπους, αξίας 750.000 δολαρίων. Και το Οσκαρ του Μάρλον Μπράντο για την ερμηνεία του στο «Λιμάνι της Αγωνίας». Αυτά παρέδωσε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στις Αρχές, με δική του βούληση, για να διευκολύνει το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που διερευνά πιθανά οικονομικά εγκλήματα του Πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ.

λεονάρντο ντικάπριο 607

Οπως δηλώνει ο εκπρόσωπος του ηθοποιού, οι πίνακες και η φωτογραφία ήταν δώρα που του προσέφεραν Μαλαισιανοί επενδυτές, συνεργάτες του Ρίζα Αζίζ, συνιδρυτή της Red Granite Pictures, της εταιρίας που υπήρξε συμπαραγωγός του «Λύκου της Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε. Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά εάν ο Αζίζ βοήθησε τον Πρωθυπουργό Ραζάκ, που τυγχάνει και πεθερός του, να καταχραστεί 4 δις δολάρια, μέρος των οποίων χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση της Red Granite και των ταινιών της.

λεονάρντο ντικάπριο 607

Επισημαίνοντας ότι τα δώρα προορίζονταν για φιλανθρωπικές δημοπρασίες και όχι για την προσωπική του συλλογή, οι εκπρόσωποι του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δημοσιοποίησαν την ακόλουθη δήλωση:

«Τον Ιούλιο, μαθαίνοντας την καταγγελία της κυβέρνησης προς εταιρίες ή άτομα που εμπλέκονται στη δημιουργία του "Λύκου της Wall Street", οι εκπρόσωποι του κ. ΝτιΚάπριο, με δικές του εντολές, ήρθαν σε επαφή με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτή η προσπάθεια έγινε για να καθορίσει εάν είχαν υπάρξει δώρα ή δωρεές που προέρχονταν από εμπλεκόμενους στην καταγγελία και να επιστραφούν αυτά τα δώρα με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της κυβέρνησης.

Πριν η κυβέρνηση υποβάλλει την καταγγελία σήμερα, ο κ. ΝτιΚάπριο επέστρεψε αυτά τα αντικείμενα, που δέχτηκε με σκοπό να τα συμπεριλάβει σε ετήσια φιλανθρωπική δημοπρασία για το ίδρυμά του. Επέστρεψε, επίσης, ένα βραβείο Οσκαρ που είχε κερδίσει ο Μάρλον Μπράντο, το οποίο δώρισε η Red Granite στον κ. ΝτιΚάπριο στα γυρίσματα, για να τον ευχαριστήσει για τη δουλειά του στον "Λύκο της Wall Street". Ο κ. ΝτιΚάπριο ευχαριστεί την κυβέρνηση για την υποστήριξή της σ' αυτή την προσπάθεια και συνεχίζει να ελπίζει ότι θ' αποδοθεί δικαιοσύνη σ' αυτό το ζήτημα.»

Οχι ότι είχε κι εναλλακτική φυσικά και κρίμα το Οσκαρ του Μάρλον Μπράντο, αλλά ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο εξακολουθεί να δείχνει το νομοταγές προφίλ του (που είναι τόσο όμορφο, όσο και το άλλο!).

Διαβάστε ακόμη: