Buzz

Η παραλία της... «Παραλίας» έπαθε υπερκόπωση

στα 10

Η παραλία Μάγια του νησιού Κο Φι Φι Λε ζητά διάλειμμα για να συνέλθει.

Η παραλία της... «Παραλίας» έπαθε υπερκόπωση

Κοντεύουν είκοσι χρόνια απ' όταν, το 2.000, ο Ντάνι Μπόιλ μετέφερε στη μεγάλη οθόνη την «Παραλία», το μυθιστόρημα του Αλεξ Γκάρλαντ, οδηγώντας τον Ρίτσαρντ του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ν' ανακαλύψει στην Ταϊλάνδη έναν επίγειο παράδεισο που θα τον έφερνε επικίνδυνα κοντά στην κόλαση. Κι αν, σήμερα, ο ΝτιΚάπριο ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στον νέο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Μπόιλ βάζει τα καλά του για τον 25ο Τζέιμς Μποντ κι ο Αλεξ Γκάρλαντ εντυπωσίασε σκηνοθετώντας το «Annihilation», κανείς δεν έχει ξεχάσει εκείνη την παραλία, πολύ λιγότερο οι ασταμάτητοι τουρίστες.

Δείτε ακόμη: To Flix στις αξέχαστες παραλίες του σινεμά

παραλία 607

Για την ακρίβεια, τέτοια είναι η τουριστική προσέλευση αυτά τα δέκα οκτώ χρόνια στην παραλία Μάγια του νησιού Κο Φι Φι Λε, όπου γυρίστηκε η «Παραλία», που από φέτος θα παραμένει κλειστή για τέσσερις μήνες το χρόνο, από τον Ιούνιο ως και τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τις τουριστικές υπηρεσίες, από την έξοδο της δημοφιλούς ταινίας ως σήμερα, καθημερινά επισκέπτονταν την παραλία Μάγια 200 βάρκες και 4.000 άτομα, με αποτέλεσμα να έχουν εξαφανιστεί πολλά από τα κοράλλια, τα ψάρια και τα άλλα πλάσματα του βυθού στην περιοχή. Αυτοί οι τέσσερις μήνες το χρόνο, θα δίνουν στη φύση τη δυνατότητα να ανακάμπτει και να είναι έτοιμη να... υποδεχτεί νέες ορδές επισκεπτών.

παραλία 607

Οπως δηλώνει ο Θον Θαμρονγκναγουασαγουάτ, μέλος της Επιτροπής Περιβαλλοντική Ανάπτυξης της Ταϊλάνδης, «η παραλία υπερφορτώθηκε και κουράστηκε κι όλη η ομορφιά της έχει χαθεί. Χρειαζόμαστε να της προσφέρουμε ένα διάλειμμα.» Ετσι, απ' όταν η παραλία Μάγια ξανανοίξει για το κοινό και κάθε χρόνο εφεξής, θ' απαγορεύεται να δένουν πλεούμενα και θα επιτρέπεται η είσοδος σε μόνο 2.000 άτομα την ημέρα. Τα οποία, μπορεί να μην ανακαλύψουν τον παράδεισο, αλλά σίγουρα θα συναντήσουν μια παραλία πολύ πιο κοντά στην αληθινή, εύρωστη και φαντασμαγορική εικόνα της.

Διαβάστε ακόμη: