Buzz

Η Λίνα Ντάναμ θα γράψει το σενάριο για το αγγλόφωνο ριμέικ του «Toni Erdmann»

στα 10

Η δημιουργός του «Girls» και η συνεργάτιδά της, Τζένι Κόνερ, θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να μεταφράσουν για το αμερικανικό κοινό μια από τις πιο αλλόκοτες κωμωδίες των τελευταίων ετών.

Η Λίνα Ντάναμ θα γράψει το σενάριο για το αγγλόφωνο ριμέικ του «Toni Erdmann»

Οσο κι αν δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε στην αρχή, το αμερικανικό ριμέικ του «Toni Erdmann», μιας από τις καλύτερες και πιο διάσημες ευρωπαϊκές ταινίες της περσινής χρονιάς, είναι πια απ’ ότι φαίνεται αναπόφευκτο.

Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι απλά να ελπίζουμε ότι θα το αναλάβει κάποιος που ούτε θα προσπαθήσει να το αντιγράψει ασύστολα (κάτι ούτως ή άλλως δύσκολο δεδομένου του ιδιοσυγκρασιακού ύφους της πρωτότυπης ταινίας) ούτε θα προδώσει ολοκληρωτικά το πνεύμα του.

Διαβάστε ακόμη: Ετσι έχασε ο Μπιλ Μάρεϊ το ρόλο του «Toni Erdmann» από τον Τζακ Νίκολσον

toni erdmann 607

Κι όλα δείχνουν ότι το στούντιο μάλλον έχει βρει ήδη κάποιον που σίγουρα μπορεί να δώσει το στίγμα του, τουλάχιστον σε επίπεδο σεναρίου.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε μονάχα τους δύο πρωταγωνιστές που θα υποδυθούν τους ρόλους του πατέρα και της κόρης οι οποίοι πασχίζουν αμήχανα να επανασυνδεθούν: ο Τζακ Νίκολσον θα κάνει εδώ το κινηματογραφικό του comeback ερμηνεύοντας τον ομότιτλο, εκκεντρικό χαρακτήρα, ενώ η Κρίστεν Γουίγκ θα αναλάβει τον ρόλο της θυγατέρας του.

Τώρα, όμως, οι φήμες θέλουν τη Λίνα Ντάναμ του τηλεοπτικού «Girls» και την Τζένι Κόνερ (επίσης από τους σεναριογράφους του «Girls») να αναλαμβάνουν να διασκευάσουν το σενάριο (το οποίο στην πρωτότυπη ταινία υπέγραφε η σκηνοθέτιδα Μάρεν Αντε) για τις ανάγκες του αγγλόφωνου ριμέικ.

Αν και εξακολουθούμε να μην έχουμε πειστεί απόλυτα για την αναγκαιότητα αυτού του ριμέικ, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι οι συντελεστές που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα αποτελούν αρκούντως ιντριγκαδόρικες επιλογές. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε ποιος θα αναλάβει και τα ηνία της σκηνοθεσίας.

Διαβάστε ακόμη