Buzz

Με το «Leave No Trace», η Ντέμπρα Γκράνικ επιμένει σε δυνατό ανεξάρτητο σινεμά

στα 10

Οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά το «Winter’s Bone», που μας αποκάλυψε μεταξύ άλλων το ταλέντο της Τζένιφερ Λόρενς, η Ντέμπρα Γκράνικ επιστρέφει με μια ταινία που μοιάζει ικανή να επαναλάβει τον ίδιο θρίαμβο.

Με το «Leave No Trace», η Ντέμπρα Γκράνικ επιμένει σε δυνατό ανεξάρτητο σινεμά

Το 2010, μια ανεξάρτητη ταινία εισέβαλε με φόρα στην οσκαρική κούρσα, τοποθετώντας δυναμικά στον κινηματογραφικό χάρτη τα ονόματα της σκηνοθέτιδας και της πρωταγωνίστριάς της. Ενα σκοτεινό ρεαλιστικό δράμα με φόντο τις δυσπρόσιτες ερημιές της αμερικανικής επαρχίας, το «Winter’s Bone» απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, μας σύστησε την άγνωστη ακόμα Τζένιφερ Λόρενς και βρέθηκε υποψήφιο για τέσσερα Οσκαρ. Μπορεί να μην κέρδισε τελικά κανένα, αλλά άφησε αισθητό το στίγμα του στο τοπίο του σύγχρονου ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά.

Οκτώ χρόνια αργότερα, η σκηνοθέτης του, Ντέμπρα Γκράνικ, επιστρέφει με ένα φιλμ που μοιάζει ικανό να επαναλάβει έναν παρόμοιο θρίαμβο. Το «Leave No Trace» ακολουθεί έναν άνδρα και τη 13χρονη κόρη του, οι οποίοι για χρόνια ζουν μακριά από τον πολιτισμό, στα δάση του Πόρτλαντ, στο Ορεγκον. Οταν ένα μικρό λάθος διαλύει την ειδυλλιακή τους ζωή, οι δυο τους θα βρεθούν υπό την παρακολούθηση κοινωνικών υπηρεσιών. Αφού θα έρθουν σε σύγκρουση με το νέο τους περιβάλλον, θα ξεκινήσουν ένα βασανιστικό ταξίδι επιστροφής.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2018: «Angel Face», η Μαριόν Κοτιγιάρ όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Leave No Trace 607

Γραμμένο, όπως και το «Winter’s Bone», από την Γκράνικ και την Αν Ροζελίνι, το «Leave No Trace» έκανε με επιτυχία την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σάντανς κι ετοιμάζεται για την προβολή του στο προσεχές Φεστιβάλ Καννών, στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών.

Οι πρώτες κριτικές είναι ενθουσιώδεις ειδικά για τις ερμηνείες του Μπεν Φόστερ και της πρωτοεμφανιζόμενης Τομασίν Χαρκούρτ ΜακΚένζι, η οποία κάτι μας λέει ότι δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τα χνάρια της Λόρενς...

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ της ταινίας.


Διαβάστε ακόμη

Leave No Trace 607