Buzz

«He’s just a horse». Το «Lean on Pete», είναι κάτι παραπάνω από μια ταινία για ένα άλογο

στα 10

Η καινούρια ταινία του Αντριου Χέι μετά το «45 Χρόνια», έχει τρέιλερ.

«He’s just a horse». Το «Lean on Pete», είναι κάτι παραπάνω από μια ταινία για ένα άλογο

Μετά την πρώτη προβολή της ταινίας στο Φεστιβά της Βενετίας, γράφαμε: το «Lean on Pete», που παίρνει τον τίτλο του από το όνομα του αλόγου, δεν είναι ένα παιδικό φιλμ από εκείνα που ένα θαρραλέο παιδί κι ένα περήφανο ζώο έρχονται κοντά, ούτε μια τυπική ιστορία ενηλικίωσης. Ή ίσως είναι και τα δυο, αλλά ειπωμένα με την ξεχωριστή ικανότητα του Χέι να ανακαλύπτει την τρυφερότητα και την ευαισθησία στις ιστορίες του, δίχως προσθήκη «ζάχαρης».

Διαβάστε ακόμη: Το «Lean on Pete» του Αντριου Χέι έχει μια καρδιά τόσο μεγάλη όσο η ανοιχτή Αμερική

lean on pete 607

Και όντως δεν υπάρχει τίποτα «χαριτωμένο» στον 16χρονο ήρωά του, Τσάρλι, ένα αγόρι που μεγαλώνει με μια απούσα μητέρα κι έναν όχι ακριβώς ικανό πατέρα στην φτωχή πλευρά της Αμερικής. Και τίποτα απολύτως ανθρωπομορφικό στον Πιτ, το άλογο με το οποίο θα δεθεί, όταν ένας άντρας που τρέχει άλογα σε κούρσες τον προσλάβει να τον βοηθήσει.

lean on pete 607

Το τρέιλερ είναι τώρα εδώ και δίνει μια πρώτη καλή γεύση αυτής της σκονισμένης, τσαλακωμένης ιστορίας για μια σχέση αγάπης που δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε ήδη δει σε μια ταινία που κοιτάζει μια γνώριμη κινηματογραφική Αμερική, με μια διαφορετική ματιά.


Δείτε ακόμη: