Buzz

Η Λέα Σεντού στο «Ημερολόγιο Μιας Καμαριέρας»

στα 10

Ακόμη και ο Λουίς Μπουνιουέλ δεν θα είχε αντίρρηση να δει τη Λέα Σεντού σε ακόμη μια διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Οκτάβ Μιρμπό. Δια χειρός του Μπενουά Ζακό.

Η Λέα Σεντού στο «Ημερολόγιο Μιας Καμαριέρας»

Αρχές του 20ού αιώνα στη γαλλική επαρχία. Η όμορφη Σελεστίν, μια νεαρή καμαριέρα φτάνει από το Παρίσι στην υπηρεσία ττων Λανλέρ. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τις παράξενες ορέξεις του αφεντικού της, και την αυστηρή Μαντάμ Λανλέρ που διοικεί το σπίτι, αλλά και τον νεαρό Τζόζεφ, τον αινιγματικό κηπουρό που θα την ερωτευτεί παράφορα...

Μετά την Πολέτ Γκοντάρ στην ταινία του Ζαν Ρενουάρ το 1946 και τη Ζαν Μορό στην ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ το 1964, ήρθε τώρα και η σειρά της Λέα Σεντού να υποδυθεί μια από τις πιο διάσημες καμαριέρες της ιστορίας της λογοτεχνίας και του σινεμά στην τέταρτη κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Οκτάβ Μιρμπό - είχε προηγηθεί το 1916 μια μεταφορά στα ρώσικα.

Το καινούριο «Ημερολόγιο Μιας Καμαριέρας» σκηνοθετεί ο Μπενουά Ζακό («Αντίο Βασίλισσά Μου»), ένας μάλλον άνισος σκηνοθέτης που εδώ δοκιμάζεται με ένα θρυλικό μυθιστόρημα και βασίζεται εξολοκλήρου στην εύθραυστη αλλά και ταυτόχρονα δυναμική γοητεία της Λέα Σεντού η οποία πρωταγωνιστεί δίπλα στον Βενσάν Λιντόν.

Diary of a Chambermaid 2015 607

Η παραγωγός Κριστίνα Λάρσεν της Les Films du Lendemain είχε δηλώσει το 2013, όταν ανακοινώθηκε πως ο Μπενουά Ζακό θα γύριζε τη δική του εκδοχή πάνω στο «Ημερολόγιο Μιας Καμαριέρας» πως «αυτή θα είναι η πιο πιστή διασκευή του μυθιστορήματος του Μιρμπό», ενώ πριν τη Λέα Σεντού, υποψήφια για το ρόλο ήταν η Μαριόν Κοτιγιάρ. Στην παραγωγή συναντάμε και τους Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν.

Η ταινία βρίσκεται σε στάδιο του post-production με πιθανότερη πρώτη της εμφάνιση αν όχι το επερχόμενο Φεστιβάλ Βερολίνου, τότε σίγουρα το Φεστιβάλ των Καννών το Μάιο του 2015.

Διαβάστε ακόμη: