Φεστιβάλ / Βραβεία

«Le Passé»: το απόλυτο φαβορί του 66ου Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Αν σας έλεγαν να στοιχηματίσετε σε μια ταινία για το φετινό Χρυσό Φοίνικα, αυτή θα ήταν το «Le Passé», το φιλμ που έρχεται να δικαιώσει τον θρίαμβο του «Ενας Χωρισμός», με τον Ιρανό Ασγκάρ Φαρχαντί στην πρώτη του γαλλόφωνη ταινία.

«Le Passé»: το απόλυτο φαβορί του 66ου Φεστιβάλ Καννών

Το «Παρελθόν» του Ασγκάρ Φαρχαντί φτάνει στο 66ο Φεστιβάλ Καννών με τα χρώματα της Γαλλίας, με πρωταγωνίστρια την Μπερενίζ Μπεζό του «The Artist», τον Ταχάρ Ραχίμ του «Προφήτη» και με την ανυπομονησία που θα προκαλούσε έτσι κι αλλιώς το επόμενο φιλμ του σκηνοθέτη που με τον «Ενα Χωρισμό» κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου και το πρώτο Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας στην ιστορία του Ιραν.

Ηδη από το πρώτο τρέιλερ (δείτε το εδώ) τα πράγματα υπήρξαν ξεκάθαρα, πως το «Παρελθόν» θα είναι μια ταινία το ίδιο σκληρή με τον «Ενα Χωρισμό», το ίδιο εντοπισμένη στους ανθρώπους και τα συναισθήματα που στροβιλίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις και το ίδιο οικουμενική παρόλο που διαδραματίζεται σε μια γωνιά του Παρισιού.

2 Ο Ασγκάρ Φαρχαντί μαζί με την Μπερενίζ Μπεζό και τον Ταχάρ Ραχίμ

Το «Παρελθόν» αφηγείται την ιστορία ενός Ιρανού, του Αχμαντ, που επιστρέφει στη Γαλλία για να οριστικοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του διαζυγίου του με τη σύζυγό του Μαρί. Η τελευταία θέλει να τελειώνει οριστικά με τον γάμο της, ειδικά τώρα που έχει ξεκινήσει μια σχέση με έναν νεαρό που δείχνει να την αγαπάει. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του, όμως, ο Αχμαντ, ανακαλύπτει πως αυτή η νέα σχέση της Μαρί προκαλεί προβλήματα στην κόρη του Λούσι και ξαφνικά το παρελθόν θα αρχίσει να αποκαλύπτεται...

Οι τρεις σκηνές που κυκλοφόρησαν με αφορμή την έναρξη του 66ου Φεστιβάλ Καννών στις 15 Μαΐου απλά επιβεβαιώνουν όλα όσα πιστεύαμε: πως αυτή η ταινία, ακόμη και αν δεν κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα, θα μας ραγίσει την καρδιά.




Το 66ο Φεστιβάλ Καννών διαρκεί φέτος από τις 15 έως και τις 26 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβούν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες μέσω του ειδικού τμήματος του που μπορείτε να δείτε εδώ και το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς.