Buzz

Πρώτη σκηνή από το «Lava» ή πως η Pixar χτυπάει κόκκινο στο cuteness!

στα 10

Ετοιμο για να συνοδεύσει τη νέα ταινία της Pixar «Inside Out», το μικρού μήκους «Lava» είναι ένα μιούζικαλ για ένα ηφαίστειο που περιμένει κάποιον «to lava». Πιο cute μπορείς να πεθάνεις...

Πρώτη σκηνή από το «Lava» ή πως η Pixar χτυπάει κόκκινο στο cuteness!

Δεν περιμένεις ποτέ κάτι λιγότερο από την Pixar - αν και τα τελευταία χρόνια μας έχει δώσει δείγματα απογοήτευσης κυρίως με το sequel των «Αυτοκινήτων», το «Brave», το «Monsters University» και το ξεπούλημα του καταλόγου της σε 3D επανεκδόσεις.

Το «Lava», που θα συνοδεύσει τη νέα μεγάλου μήκους ταινία της Pixar, το «Inside Out» με ημερομηνία εξόδου τον Ιούνιο του 2015, αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού ηφαιστείου στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού που θέλει να αγαπήσει και για να το καταφέρει τραγουδάει ένα υπέροχο τραγούδι (που ερμηνεύει ο Κουάνα Τόρες Καχέλε, ένας μουσικός από τη Χαβάη) με στίχους όπως: «I have a dream/I hope will come true/you're here with me/and I'm here with you/I wish that the earth see the sky up above/and send me someone to lava».

Ο δημιουργός του «Lava», Τζον Μέρφι, που οδεύει ολοταχώς για Οσκαρ μικρού μήκους, δηλώνει ότι εμπνεύστηκε την ιδέα όταν πήγε για μήνα του μέλιτος στο Big Island της Χαβάης και όταν η Pixar δέχτηκε το πρότζεκτ έμαθε να παίζει γιουκαλίλι και έγραψε το τραγούδι της ταινίας. Για το πρόσωπο του Ούκου (όπως είναι το όνομα του ηφαιστείου), ο Μέρφι «έκλεψε» χαρακτηριστικά από το πρόσωπο του Καχέλε, από τον Τζάκι Γκλίσον (πρωταγωνιστή στο τηλεοπτικό χιτ των 50s «Honeymooners» και από το μπουλντόγκ που σχεδίασε ο Τσακ Τζόουνς στο «Feed the Kitty».

«Το "Lava" συνεχίζει την παράδοση των μικρού μήκους ταινιών της Pixar (θυμηθείτε το αριστουργηματικό «La Luna» πριν από το «Brave»), όπου οι animators αναπτύσσουν και βελτιώνουν τεχνολογίες για μελλοντικές ταινίες. Το φιλμ θα περιέχει ψηφιακές λήψεις από ελικόπτερο. Προσπαθήσαμε πολύ. Αλλά νιώθω πως όταν κατανοήσαμε τους περιορισμούς που είχαμε, ελευθερώσαμε όλες τις πιθανότητες. Μου αρέσει αυτό με το animation. Μπορείς να κάνεις ένα βουνό να ζωντανέψει. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με κανένα άλλο μέσο.»

Δείτε εδώ το πρώτο κλιπ που κυκλοφόρησε από το «Lava»:


Διαβάστε ακόμη:

Tags: Pixar, Lava