Buzz

«Sunset». Μετά τον «Γιο του Σαούλ», αυτή είναι η επόμενη ταινία του Λάζλο Νέμες

στα 10

Αν αναρωτιέστε τι είδους ταινία μπορεί να κάνει κανείς μετά από ένα τόσο εντυπωσιακό και θριαμβευτικό ντεμπούτο, διαβάστε παρακάτω...

«Sunset». Μετά τον «Γιο του Σαούλ», αυτή είναι η επόμενη ταινία του Λάζλο Νέμες

Μπορεί ο «Γιος του Σαούλ» να ετοιμάζεται να διεκδικήσει ένα Οσκαρ σε λίγους μήνες και ο θόρυβος γύρω του κάθε άλλο παρά να καταλαγιάζει, όμως ο σκηνοθέτης του Λάζλο Νέμες, κοιτάζει ήδη μπροστά. Το καινούριο του project έχει τον τίτλο «Sunset» και κέρδισε μόλις ένα από τα βραβεία στο Torino Film Lab, από το οποίο και μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και τις προθέσεις του δημιουργού του.

Τοποθετημένο στην Βουδαπέστη το 1910, το «Sunset» είναι η ιστορία της Ιρις, μιας γυναίκας που στα 21 της χρόνια βγαίνει από το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσε κι όπου εκπαιδεύτηκε σαν ράφτρα. Εχει σκοπό να φύγει στην Αμερική, αλλά πριν, επισκέπτεται το πιλοποιείο που κάποτε ανήκε στους γονείς της, αλλά τώρα ανήκει σε έναν πρώην βοηθό του πατέρα της, τον Οσκαρ.

Ο Οσκαρ προσφέρεται να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού της και να την φιλοξενήσει σε ένα μικρό δωμάτιο στο πίσω μέρος του μαγαζιού του, μέχρι την μέρα που θα φύγει. Ομως ένα βράδυ ένας απειλητικός άντρας θα εισβάλει στο δωμάτιο της ψάχνοντας έναν άντρα που λέγεται Καλμάν κι ο οποίος όπως θα ανακαλύψει η Ιρις, είναι ο αδελφός της, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ.

Μπλεγμένος με άσχημες παρέες, στον υπόκοσμο της Βουδαπέστης, ο Καλμάν, μοιάζει με μια απόλυτα σκοτεινή φιγούρα, όμως η Ιρις αποφασισμένη να τον γνωρίσει πριν φύγει, θα αναβάλλει το ταξίδι της για να τον βρει. Και κάπως έτσι θα μάθει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως δείχνουν, πως ο Καλμάν δεν είναι ο εγκληματίας που όλοι της περιγράφουν και πως το μαγαζί του Οσκαρ, κρύβει μια σειρά από βρώμικα μυστικά.

laszlo nemes, λάζλο νέμες 607

Στις προθέσεις του ο Λάσλο Νέμες λέει πως αντίθετα απ΄ότι συνήθως συμβαίνει σε μια ταινία εποχής φιλοδοξεί να παρακολουθήσει τους ήρωές του και την ιστορία τους, όχι περιγραφικά, μα από κοντινή απόσταση, με τρόπο που να βοηθά την συναισθηματική εμπλοκή του θεατή.

«Καθώς βυθιζόμαστε στον κόσμο ενός εκ πρώτης όψεως αθώου και απλοϊκού πλάσματος, ανακαλύπτουμε όλα όσα μαθαίνει κι εκείνη με έναν απόλυτα οργανικό τρόπο. Κάπως έτσι καθώς γινόμαστε κοινωνοί μιας σειράς από ασαφείς, υποκειμενικές πληροφορίες μαζί με εκείνη, αυτή η ιστορία ενηλικίωσης γίνεται μια πιο σκοτεινή ιστορία διαφθοράς που αντανακλά την μοίρα του 2ου αιώνα».

Ο Νέμες που σύμφωνα με τους παραγωγούς του θα έχει την αίσθηση μιας ταινίας μυστηρίου, φιλοδοξεί να ξεκινήσει γυρίσματα είτε τον Σεπτέμβρη του 2016 ή την άνοιξη του 2017 σε τοποθεσίες της Βουδαπέστης, σε 35mm, ενώ έχει ήδη αρχίσει την αναζήτηση του cast του.

Διαβάστε ακόμη: