Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018: Αποχωρήσεις και αποδοκιμασίες του κοινού για το «The House That Jack Built» του Λαρς φον Τρίερ

στα 10

To Variety μεταφέρει το κλίμα από την επίσημη πρεμιέρα του «The House that Jack Built» του Λαρς φον Τρίερ.

Κάννες 2018: Αποχωρήσεις και αποδοκιμασίες του κοινού για το «The House That Jack Built» του Λαρς φον Τρίερ

Είναι γνωστό πως στον Λαρς φον Τρίερ αρέσει να προκαλεί και η προβολή της νέας του ταινίας «The House That Jack Built» στο 71ο Φεστιβάλ Καννών - που σηματοδότησε και την επιστροφή του στο Φεστιβάλ οκτώ χρόνια μετά την ανακυρηξύ του «persona non grata» το 2001 - δεν θα ήταν «αναίμακτη».

Διαβάστε ακόμη: Ο Λαρς φον Τρίερ, «αγχωμένος, πιωμένος και σε κατάθλιψη» μιλά ειλικρινά για το σινεμά και το μέλλον του

The House that Jack Built 607

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το Variety σε σημερινό του άρθρο, πάνω από 100 άτομα αποχώρησαν από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Palais des Festivals τη Δευτέρα το βράδυ.

Οπως αναφέρει το άρθρο, μια γυναίκα είπε πως η ταινία «είναι αηδία» καθώς αποχωρούσε από την αίθουσα, ενώ μέχρι και το τέλος της αρκετοί αποχώρησαν από την αίθουσα, εμφανώς εξοργισμένοι, ενώ μάλιστα κάποιοι ανέβασαν στο twiiter το πόσο πολύ τους πείραξε η ταινία.

Το Variety αναφέρει πως καθώς έπεφταν οι τίτλοι τέλους και άναψαν τα φώτα, πάνω από την μισή αίθουσα ήταν άδεια, αλλά όσοι έμειναν χειροκροτούσαν όρθιοι τον Τρίερ και την ταινία για πάνω από 6 λεπτά.

Στην σημερινή πάντως δημοσιογραφική προβολή της ταινίας, δεν υπήρξαν ούτε αποχωρήσεις, ούτε αποδοκιμασίες - μάλλον ένα χλιαρό χειροκρότημα, ενώ το πόσο άρεσε η όχι η ταινία θα φανεί μέσα στην ημέρα όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται και οι πρώτες κριτικές της. Το Variety πρώτο δηλώνει στην κριτική του πως η νέα ταινία του Λαρς φον Τρίερ σε γοητεύει και σε πετάει έξω την ίδια ακριβώς στιγμή.

the house that jack built 607

Το «The House That Jack Built» είναι η ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου - η ταινία διατρέχει δώδεκα χρόνια κι επικεντρώνεται σε πέντε φόνους-κλειδιά. Πρωταγωνιστούν ο Ματ Ντίλον και η Ούμα Θέρμαν σε αυτό που θεωρείται η πιο βάρβαρη ταινία του προκλητικού Δανού δημιουργού. Χτες μάλιστα, λίγο πριν την πρεμιέρα της, κυκλοφόρησε και το πρώτο κανονικό τρέιλερ της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη

the house that jack built 607