Buzz

O Λαρς φον Τρίερ αφήνει το σεξ και πιάνει τον... τρόμο!

στα 10

Η νέα του ταινία, της οποία γράφει αυτή τη στιγμή το σενάριο, έχει προσωρινό τίτλο «Detroit» και είναι μια καθαρόαιμη ταινία τρόμου.

O Λαρς φον Τρίερ αφήνει το σεξ και πιάνει τον... τρόμο!

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα ο Κρίστιαν Λέβρινγκ, ο Δανός σκηνοθέτης του «The Salvation» που θα προβληθεί σε ειδική μεταμεσονύκτια προβολή στο 67ο Φεστιβάλ Καννών μιλώντας στο δανέζικο site Soundvenue.

Σύμφωνα με τον Λέβρινγκ, ο οποίος είχε εργαστεί ως σύμβουλος σεναρίου στον «Αντίχριστο»: «Πάντα πίστευα ότι ο Λαρς θα ήταν ικανός να κάνει μια φανταστική ταινία τρόμου. Και του το είπα πολλές φορές μέσα στα χρόνια μέχρι που μου απάντησε "Θέλω να σταματήσεις να μιλάς γι' αυτό, θα το γράψω για σένα".»

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Λαρς φον Τρίερ.

Η νέα ταινία του Τρίερ, λοιπόν, θα διαδραματίζεται στο Ντιτρόιτ (είναι απ' ότι φαίνεται το απόλυτο κινηματογραφικό location μετά το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» του Τζιμ Τζάρμους και το «Lost River» του Ράιαν Γκόσλινγκ) και θα αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που παλεύει με τους εσωτερικούς δαίμονές του. Ο Λέβρινγκ υποστηρίζει ότι θα είναι μια «καθαρόαιμη ταινία τρόμου στην οποία φυσικά θα υπάρχει και ψυχολογικό στοιχείο αλλά αυτό είναι ο στόχος μας.»

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει περισσότερα για το επόμενο βήμα του Λαρς φον Τρίερ, ο οποίος αυτή τη στιγμή αναμένεται να παρουσιάσει σε κάποιο φεστιβάλ το director's cut του δεύτερου μέρους του «Nymph()maniac», ενώ στην Zentropa το πρώιμο έργο του Τρίερ τυχαίνει ψηφιακής αποκατάστασης, ανάμεσά τους και το «The Kingdom», όπως μαρτυρεί το βίντεο που κυκλοφόρησε με τις τεχνικές λεπτομέρειες που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Οσο για τη σχέση του Τρίερ με τον τρόμο, θα μπορούσε κανείς με ασφάλεια να υποστηρίξει πως με κάποιον τρόπο όλες οι ταινίες του φλερτάρουν επικίνδυνα με το genre...

Διαβάστε ακόμη: