Buzz

Λάρι Κλαρκ εναντίον διεφθαρμένων διανομέων!

στα 10

Με μια λιτή ανακοίνωση o Λάρι Κλαρκ ξεκαθαρίζει πως όποιος θέλει να δει την καινούρια του ταινία «Marfa Girl» που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Ρώμης θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει σε λίγες ημέρες μόνο μέσα από το επίσημο site του, βάζοντας τέλος στην προβληματική διανομή καλλιτεχνικών ταινιών στην Αμερική (και όλον τον κόσμο).

Λάρι Κλαρκ εναντίον διεφθαρμένων διανομέων!

«Θα βάλω την ταινία στο πρώτο και μοναδικό μου website, larryclark.com, που είναι το μόνο μέρος στο οποίο θα μπορεί κανείς να την δει... Θα τρέχει 24 ώρες με τιμή 5.99 δολάρια... Αυτό είναι το μέλλον και το μέλλον είναι τώρα... Πολύ σύντομα όλες οι μικρές αίθουσες που προβάλλουν ανεξάρτητες και καλλιτεχνικές ταινιες θα έχουν εξαφανιστεί... Καθημερινά, μία μία μένουν χωρίς δουλειά επειδή όλα είναι πλέον ψηφιακά και είναι αρκετά ακριβό για τις υπέροχες μικρές αίθουσες να αντέξουν το κόστος της μετατροπής τους σε ψηφιακές... Τελωσπάντων, νομίζω ότι είμαι ένας από τους πρώτους σκηνοθέτες που θα βγάλει την καινούρια του ταινια με αυτόν τον τρόπο, σε ένα website που ο μοναδικός του σκοπός είναι να προβάλλει τις καινούριες ταινίες του... Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ πετυχημένο και επίσης αποκλείει τους διεφθαρμένους διανομείς του Χόλιγουντ.»

Με αυτήν την ανακοίνωση ο Λάρι Κλαρκ ανακοινώνει στο επίσημο site του την εναλλακτική διανομή της καινούριας του ταινίας «Marfa Girl» (έξι χρόνια μετά το «Wassup Rockers») που μόλις έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Ρώμης και αφηγείται τις περιπέτειες μιας ομάδας νεαρών αγοριών και κοριτσιών στη μικρή πόλη Μάρφα του Τέξας.

2

Οι πρώτες κριτικές για την ταινία μιλούν για ακόμη ένα κεφάλαιο στη συνήθη προβληματική του Λάρι Κλαρκ με τη νεολαία και τα προβλήματά της (βλ. σεξ, ναρκωτικά και συναισθηματικό κενό), αλλά και μια προσπάθεια εμβάθυνσης τόσο στην άγνωστη κουλτούρα της αμερικανικής ενδοχώρας όσο και στις σχέσεις γονέων και παιδιών. Επιβεβαιώνοντας απλώς πως ακόμη και περίπου 20 χρόνια μετά το «Kids», οι θεματικές του Κλαρκ όχι απλά δεν είναι παρωχημένες, αλλά μάλλον πιο επίκαιρες από ποτέ.

Φυσικά ο Κλαρκ δεν είναι ένας από τους πρώτους σκηνοθέτες - όπως ισχυρίζεται ο ίδιος - που θα διανείμουν την ταινία τους online, αλλά σίγουρα η απόφαση του (που επαναλήφθηκε πολλές φορές στο Φεστιβάλ της Ρώμης) κρούει το καμπανάκι στο καλλιτεχνικό κύκλωμα της Αμερικής, η οποία πρέπει να αποφασίσει γρήγορα και με αποτελεσματικό τρόπο πως θα αντιμετωπίσει μια νέα εποχή, όπου ο χώρος για τις ανεξάρτητες ταινίες μοιάζει να περιορίζεται προς Internet μεριά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Λάρι Κλαρκ και δείτε παρακάτω μια σκηνή από το «Marfa Girl»: