Buzz

«The Favourite»: Λεσβιακά τρίγωνα και άλλα «βασιλικά» στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι πρώτες φήμες για τo «The Favourite», την ταινία που ακολουθεί το «The Killing of a Sacred Deer» και στην οποία πρωταγωνιστούν η Ρέιτσελ Βάις, η Ολίβια Κόλμαν και η Εμα Στόουν.

«The Favourite»: Λεσβιακά τρίγωνα και άλλα «βασιλικά» στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Λίγες μόνο ημέρες πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του «The Killing of a Sacred Deer» στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, μαθαίνουμε πως ο Γιώργος Λάνθιμος ολοκλήρωσε και τα γυρίσματα του «The Favourite» με την Εμα Στόουν, την Ολίβια Κόλμαν και τη Ρέιτσελ Βάις.

Το «The Favourite» εκτυλίσσεται στη βρετανική Αυλή του 17ου αιώνα, η Ολίβια Κόλμαν υποδύεται τη Βασίλισσα Αννα, η Ρέιτσελ Βάις τη Σάρα, Δούκισσα του Μάρλμπορο, έμπιστη και κρυφή ερωμένη της βασίλισσας, και η Εμα Στόουν την Αμπιγκεϊλ, μακρινή συγγενή της Σάρα που θα έρθει για να αναταράξει τις ισορροπίες.

Η ιστορία καταπιάνεται με την πολιτική στρατηγική και τις δολοπλοκίες της αριστοκρατίας της εποχής και, όπως, αναφέρει το IndieWire σε ρεπορτάζ του, η Σάρα και η Αμπιγκεϊλ χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μέσα -ακόμη και την αποπλάνηση- προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια της Βασίλισσας Αννας.

Το σενάριο αυτή τη φορά δεν ανήκει στον Ευθύμη Φιλίππου αλλά στον Τόνι ΜακΝαμάρα και την Ντέμπορα Ντέιβις, ενώ εκτός από το πρωταγωνιστικό τρίο παίζουν ακόμη ο Νίκολας Χουλτ, ο Μαρκ Γκάτις και ο Τζο Αλγουιν.

Περισσότερος Γιώργος Λάνθιμος