Φεστιβάλ / Βραβεία

Ξεκινά το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες, με «1968» και «Smuggling Hendrix»

στα 10

Από τις 4 ως τις 10 Ιουνίου, το 12ο LAGFF φέρνει τον ελληνικό κινηματογράφο και τους ανθρώπους του στην Πόλη των Αγγέλων και του σινεμά!

Flix Team
Ξεκινά το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες, με «1968» και «Smuggling Hendrix»

«Το ελληνικό σινεμά συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να παράγει,» δηλώνει ο Αριστοτέλης Κατοπόδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του 18ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες (LAGFF) που, με σταθερότητα χρόνων, συστήνει στη δυναμικότερη κινηματογραφική κοινότητα του κόσμου, τα νέα επιτεύγματα του ελληνικού σινεμά και τους δημιουργούς τους.

Το LAGFF 2018 διαρκεί φέτος από τις 4 ως τις 10 Ιουνίου, με βάση του το Egyptian Theatre και περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του 11 μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, 15 ντοκιμαντέρ, 27 μικρού μήκους, αλλά και συζητήσεις και masterclasses που εντείνουν τη διατλαντική ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης. «Οι Ελληνες δημιουργοί τιμώνται με μεγάλα διεθνή βραβεία,» συνεχίζει ο Αριστοτέλης Κατοπόδης «κι είμαστε υπερήφανοι που φιλοξενούμε παραπάνω από 50 από τις καλύτερες και πιο καινοτόμες ελληνικές ταινίες απ' όλο τον κόσμο, για δωδέκατη φορά. Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στην αρένα των κινήτρων για διεθνείς παραγωγές και το πρόγραμμα "Filming in Greece" θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα εξερευνήσουμε φέτος.»

1968 607«1968»

Αλλες θεματικές που απασχολούν το LAGFF 2018 είναι η μουσική κι η αλληλεπίδρασή της με το ελληνικό σινεμά και το αφιέρωμα "Ελληνες στην Ακαδημία", που φέρνει στο προσκήνιο τους Ελληνες που έχουν προταθεί, ή έχουν κερδίσει Οσκαρ από το 1935 ως φέτος και στο πλαίσιο του οποίου θα λάβει τιμητική διάκριση ο πρωταγωνιστής του «West Side Story», Γιώργος Τσακίρης, που θα του απονείμει η Ρίτα Μορένο.

Smuggling hendrix 607«Smuggling Hendrix»

Το LAGFF 2018 θα έχει την προφεστιβαλική πρεμιέρα του τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου, στο UCLA, με το «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, την επίσημη πρεμιέρα του την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, με το βραβευμένο στην Τραϊμπέκα «Smuggling Hendrix» του Μάριου Πιπερίδη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 10 Ιουνίου, με την τελετή λήξης, την απονομή των βραβείων Ορφέας και την επίσημη προβολή του «Τέλειοι Ξένοι» του Θοδωρή Αθερίδη. Τη βραδιά της επίσημης πρεμιέρα, στις 6 Ιουνίου, θα προβληθεί και η 18λεπτη ταινία «Οι Γυναίκες του Ελληνικού Σινεμά», παραγωγής του FLIX, σε σκηνοθεσία Νίκου Πάστρα, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του «Flix it στη Στέγη», σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Women Greek Cinema

Παράλληλα, διεξάγεται το International Project Discovery Forum, που διοργανώνεται φέτος για 6η συνεχή χρονιά, με στόχο την προώθηση ανεξάρτητων ταινιών απ’ όλον τον κόσμο και την υποστήριξη συμπαραγωγών. Αξιοποιώντας όλα τα μέσα που μπορεί να βρει η κινηματογραφική κοινότητα στο Λος Αντζελες, επιδιώκει να γεφυρώσει δυο διαφορετικούς κόσμους: την αμερικανική ανεξάρτητη παραγωγή και τις Ελληνικές και Βαλκανικές ταινίες.

Βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες στο επίσημο site της διοργάνωσης και μαθαίνετε καθημερινά τα νέα του, στο facebook και το twitter.