Buzz

«Κωμικός ρεαλισμός»: δείτε πώς η Γκρέτα Γκέργουιγκ σκηνοθέτησε το «Lady Bird»

στα 10

Eνα βίντεο από τα γυρίσματα του «Lady Bird» αποκαλύπτει τη μέθοδο της δημιουργού και κλέβει στιγμές και δηλώσεις των πρωταγωνιστών για τη σκηνοθέτη τους. Πατήστε το play...

«Κωμικός ρεαλισμός»: δείτε πώς η Γκρέτα Γκέργουιγκ σκηνοθέτησε το «Lady Bird»

Η ιστορία ενηλικίωσης που σκηνοθέτησε η Γκρέτα Γκέργουιγκ με φόντο το Σακραμέντο του 2002, ξετυλίγει το νήμα της δύσκολης εφηβείας της νεαρής Κριστίν «Lady Bird» ΜακΦέρσον (στο ρόλο η Σίρσα Ρόναν), την εκρηκτική σχέση αγάπης-μίσους με τη νοσοκόμα μητέρα της (Λόρι Μέτκαφ) και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, καθώς και την καθημερινότητά της στο σχολείο, τις εφηβικές ανασφάλειες και τους έρωτες αυτής της ηλικίας. Το «Lady Bird» έρχεται στους κινηματογράφους την 1η Μαρτίου, από τη UIP, για να μας παρασύρει στον ακαταμάχητο κόσμο του.

Διαβάστε ακόμη: Η National Society of Film Critics ψηφίζει δαγκωτό «Lady Bird»

lady bird 607

H Γκρέτα Γκέργουιγκ έχει το φανατικό κοινό της - όχι μόνο ανάμεσά μας. Φαίνεται πώς η αναγνώριση για το πόσο φρέσκα γράφει τα σενάριά της και πόσο την ενδιαφέρει ο νατουραλισμός της κωμωδίας της, κέρδισε ηθοποιούς και συνεργείο με τους οποίους συνεργάστηκε για να γυρίσει το «Lady Bird» - την indie έκπληξη που κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Ταινίας και Α' Γυναικείου ρόλου) και είναι έτοιμη να παρελάσει κι από το οσκαρικό κόκκινο χαλί, υποψήφια για 5 Οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου).

Διαβάστε ακόμη: To «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ είναι επισήμως το πιο «φρέσκο» φιλμ όλων των εποχών

Lady Bird 607

Τώρα, μπορείτε ν' απολαύσετε αποκλειστικό υλικό από τα γυρίσματα, με την Γκρέτα Γκέργουιγκ να δίνει οδηγίες στο σετ της, να εξηγεί τι την ενδιέφερε και πού έδινε περισσότερο βάρος, σε μία ιστορία που ξεκίνησε ως αυτοβιογραφική, όσο οι ηθοποιοί της (Σίρσα Ρόναν, Λόρι Μέτκαφ, Λούκας Χέτζες και Τίμοθι Σαλαμέ), την εξυμνούν για τη μέθοδό της.

Ο όρος «κωμικός ρεαλισμός» ανήκει στον Σαλαμέ, όταν προσπάθησε να περιγράψει ποιο στοιχείο της διαδικασίας της Γκέργουιγκ τον ενθουσίασε!

Απολαύστε το βίντεο εδώ. Αγαπημένη μας στιγμή: το γύρισμα των δύο ερωτευμένων έφηβων στις τριανταφυλλιές, με τη Γκέργουιγκ σκασμένη στα γέλια). Το «Lady Bird» βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη,1η Μαρτίου από τη UIP.


lady bird poster 607

Διαβάστε ακόμα: