Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Ο κύκλος της ζωής στην «Κόκκινη Χελώνα» του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ

στα 10

Ενα πραγματικό έργο τέχνης στη μορφή μιας ταινίας animation, το «La Tortue Rouge» αφηγείται από την αρχή τον κύκλο της ζωής με τις πιο αναγκαίες για την εποχή μας χρωματιστές γραμμές επιβίωσης...

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Ο κύκλος της ζωής στην «Κόκκινη Χελώνα» του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ

Το «La Tortue Rouge» («Η Κόκκινη Χελώνα») αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του βρετανικής και ολλανδικής καταγωγής σκηνοθέτη Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ, ο οποίος το 2001 κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων για το «Father and Daughter» (ενώ είχε άλλη μια υποψηφιότητα το 1995 για το «Le Moine et le Poisson»).

Ο,τι και να φαντάζεστε από το υπέροχο τρέιλερ και τις φωτογραφίες της ταινίας, δεν μπορεί να περιγράψει ούτε κατά φαντασία την αίσθηση μιας βωβής κατά βάση ταινίας που ξεκινάει σαν την οδύσσεια ενός ναυαγού πριν εξελιχθεί σε κάτι μεγαλειώδες και μαζί απόλυτα αναγκαίο για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους σε ένα κόσμου που έχει ξεχάσει να συνομιλεί με τη φύση.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: - «The Greasy Strangler»: Νέο τρέιλερ για την απόλυτα ένοχη απόλαυση που θα «βρωμίσει» τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

The Red Turtle 4

The Red Turtle 3

The Red Turtle 6

H ταινία συμμετείχε στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του 69ου Φεστιβάλ Καννών, όπου και κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής, ως πρώτη συμπαραγωγή του Studio Ghibli του Χαγιάο Μιγιαζάκι με τη Γαλλία, ένας απόλυτα αρμονικός συνδυασμός ανάμεσα στη Δύση την Ανατολή, την τέχνη του animation και την τέχνη του σινεμά.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «La Tortue Rouge», το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και θα βγει αργότερα στις αίθουσες από τη Seven Films:


Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμίερας διεξάγεται φέτος από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2016. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Περισσότερες Νύχτες Πρεμιέρας 2016

The Red Turtle Poster 607