Industry

Κερδίστε έργα του Λόρκα, γνωρίστε καλύτερα τον «Ματωμένο Γάμο»

στα 10

Με αφορμή τον «Ματωμένο Γάμο» της Πάουλα Ορτίθ, κερδίστε αντίτυπα της συλλογής θεατρικών έργων και ποιημάτων του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Flix Team
Κερδίστε έργα του Λόρκα, γνωρίστε καλύτερα τον «Ματωμένο Γάμο»

Είναι παράξενο που ο «Ματωμένος Γάμος» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα δεν έχει περάσει περισσότερες φορές στο σινεμά, παρά σ' εκείνη τη διάσημη, ελεύθερη, γεμάτη φλαμένκο, διασκευή του Κάρλος Σάουρα: ένα ερωτικό τρίγωνο, ο διχασμός ανάμεσα στη λογική και στο πάθος, ανάμεσα στην οργανωμένη κοινωνία και την άγρια ελευθερία της φύσης, στον άνθρωπο και στο μεταφυσικό στοιχείο, στη βίαιη επιβολή μιας Αρχής και στην προσωπική ανεξαρτησία. Ολα αυτά είναι στοιχεία που μπορούν να συνθέσουν ένα αριστούργημα κάθε εποχή κι αυτό θέλησε να κάνει η Πάουλα Ορτίθ στη δεύτερη (μετά το «De tu Ventana a la Mia» του 2011), ταινία της, «Ματωμένος Γάμος» («La Novia»), που προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Tanweer.

la novia 607

Η Ινμα Κουέστα, η γοργά ανερχόμενη Ισπανίδα ηθοποιός που υποδύεται στην ταινία τη Νύφη, ένιωσε το βάρος της ευθύνης αποδίδοντας στη μεγάλη οθόνη τις λέξεις του Λόρκα. Οπως είπε στο Flix, «Είμαι μεγάλη θαυμάστρια του έργου του Λόρκα, υπήρξε πηγή έμπνευσης για την εξέλιξή μου στη δουλειά μου. Ειδικά ο "Ματωμένος Γάμος" ήταν ένα έργο που με διαμόρφωσε, στα πρώτα μου βήματα ως ηθοποιός. Ο ρόλος της Νύφης στο Ματωμένο Γάμο ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα. Είναι ένας μυθικός χαρακτήρας της ισπανικής λογοτεχνίας, αλλά την ίδια στιγμή το έζησα σαν ένα μεγάλο προνόμιο και ένα δώρο. Θέλω να πιστεύω πως το αντιμετώπισα με τον απαραίτητο σεβασμό και δέος.»

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της Ινμα Κουέστα για τον «Ματωμένο Γάμο» στο Flix

la novia 607

Με αφορμή την ταινία «Ματωμένος Γάμος», το Flix, η Tanweer και οι Εκδόσεις Πατάκης σάς προσφέρουν τρία αντίτυπα της υπέροχης συλλογής έργων του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε απόδοση Νίκου Γκάτσου. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται τα θεατρικά έργα «Ματωμένος Γάμος», «Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα» και «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» και τα ποιήματα «Παραλογή του Μισοΰπνου» και «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας». Για να διεκδικήσετε ένα από τα αντίτυπα του βιβλίου, μπείτε στη σελίδα του Flix στο facebook και κάντε like, share κι αφήστε σχόλιο με το ονοματεπώνυμό σας. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, 22 Απριλίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν με dm.

Ο «Ματωμένος Γάμος» της Πάουλα Ορτίθ προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη, 14 Απριλίου, από την Tanweer. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.

ματωμένος γάμος book cover 607