Buzz

Oλες οι κινηματογραφικές αναφορές του «La La Land» σε ένα βίντεο

στα 10

Eχουμε αναφερθεί ήδη πολλές φορές στις κινηματογραφικές αναφορές του «La La Land» στην ιστορία του μιούζικαλ. Πλέον όμως έχουμε και ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία.

Oλες οι κινηματογραφικές αναφορές του «La La Land» σε ένα βίντεο

Το «La La Land» ήταν εξαρχής μία ταινία που ζούσε και ανέπνεε μέσα στο χώρο του θεάματος. Το όνειρο του κάθε ανθρώπου που θέλει να κάνει πραγματικότητα όλες τις φιλοδοξίες του στο Χόλιγουντ, η χρυσόσκονη που ρίχνει η μαγεία της μεγάλης οθόνης σε όλες τις θυσίες και τους συμβιβασμούς που απαιτεί σε αντάλλαγμα, τα πάρτι και η λάμψη που μασκαρεύουν την μοναξιά αλλά και όλο το συναισθηματικό εύρος που επιβραβεύει ή κατακεραυνώνει κάθε μα κάθε επίμονη προσπάθεια για την επιτυχία, ήταν πάντα η ψυχή μιας ταινίας που δεν έκρυψε ποτέ πως λάτρευε να ονειρεύεται.

Διαβάστε ακόμα: Flixibility: Jazz Jazz Land

La La Land 607

Πέρα από αυτό όμως, το οσκαρικό και με ρεκόρ «La La Land» είναι επιπλέον η ταινία που όντως ζει και αναπνέει μέσα στο χώρο του θεάματος, αναγνωρίζοντας πως είναι μέρος ενός ευρύτερου μιούζικαλ σύμπαντος, το οποίο περιλαμβάνει την μελωδική φιλμογραφία του Ζακ Ντεμί, τις χαρακτηριστικές κινήσεις των χορογραφιών του Τζιν Κέλι, την πολύχρωμη ενέργεια ενός «Grease» ή ενός «Sweet Charity», ακόμα και τον σουρεαλισμό ενός ρομαντικού βαλς στον ουρανό, όπως πρότεινε αρχικά η φαντασία της «Ωραίας Κοιμωμένης» και στη συνέχεια προσάρμοσε στο όραμά του ο ενθουσιώδης και ονειροπόλος Ντάμιεν Σαζέλ.

Διαβάστε ακόμα: Η μοντέρνα Βίβλος των μιούζικαλ του 21ου αιώνα

La La Land 607

Eνα καινούριο βίντεο προσφέρει πλέον και τις απαραίτητες αποδείξεις, αντιπαραβάλλοντας χαρακτηριστικές σκηνές του «La La Land» με τις αρχικές επιρροές τους, φανερώνοντας χωρίς αμφιβολία αφενός τον θαυμασμό του Σαζέλ για την ιστορία του (αμερικανικού αλλά και ευρωπαϊκού) μιούζικαλ αλλά και την ικανότητά του να εκμοντερνίζει το κλασικό, προσφέροντάς του τη θέση που του αξίζει στο σήμερα.

«Here’s to the fools who dream…», λοιπόν, τραγούδησε ενθουσιωδώς αλλά παράφωνα, και έτρεξε για να χορέψει στον δρόμο.

La La Land: Classic Visual Echoes from Glass Distortion on Vimeo.


Περισσότερο «La La Land»

new yorker  La La Land 607

Tags: La La Land