Buzz

«La Grande Βellezza»: Η Dolce Vita του Πάολο Σορεντίνο

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Il Divo» και του «Εκεί που Χτυπά η Καρδιά μου», επιστρέφει στη Ρώμη για την καινούρια ταινία του, που εκτός των άλλων θέλει να θυμίζει κάτι από το σινεμά του Φελίνι.

«La Grande Βellezza»: Η Dolce Vita του Πάολο Σορεντίνο

Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί, η φήμη ότι η Αντζελίνα Τζολί κάνει ένα πέρασμα από το φιλμ, δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά η ημερομηνία εξόδου της στην Ιταλία στα τέλη Απριλίου, μας επιβεβαιώνει (σχεδόν) πως και η καινούρια ταινία του Πάολο Σορεντίνο θα βρίσκεται εκτός απρόοπτου στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ των Καννών.

Πρωταγωνιστής στο «La Grande Βellezza», ο Τόνι Σερβίλιο στον ρόλο ενός διάσημου συγγραφέα που όμως μοιάζει μπλοκαρισμένος από την επιτυχία του τελευταίου βιβλίου του και παραμένει ανίκανος να γράψει το επόμενο.

Δίπλα του ο Καρλο Βερντόνε στον ρόλο ενός δημοσιογράφου που νοσταλγεί την εποχή της λαμπερής Ρώμης της «Dolce Vita» και περνά τα βράδια του τριγυρνώντας από πάρτι σε πάρτι και η Σαμπρίνα Φερίλι, σε αυτόν μιας φαμ-φατάλ που αναζητά μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο Πάολο Σορεντίνο λέει ότι η ταινία του «αφορά βαθιά τη Ρώμη» και σύμφωνα με πληροφορίες από την παραγωγή θα περιέχει πολλές αναφορές στο σινεμά του Φελίνι αλλά και μια εικόνα της αιώνιας πόλης που θα είναι σε ίσα μέρη νοσταλγική και γοητευτική, αλλά και θορυβώδης, φτηνή, ταλαιπωρημένη.

Μετά το μάλλον άνισο αμερικάνικο διάλειμμα του «Εκεί που Χτυπά η Καρδιά μου», η επιστροφή του Σορεντίνο στις ρίζες του και στον Τόνι Σερβίλιο με τον οποίο έχουν συνεργαστεί σε μερικές από τις καλύτερες ταινίες του, δεν μπορεί παρά να μας κάνουν να ανυπομονούμε.

Δείτε στο gallery τις πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

Update 10 Απριλίου: Δείτε παρακάτω το πρώτο teaser της ταινίας