Buzz

Ζήστε έναν έρωτα πιο δυνατό από κάθε προκατάληψη στην «Ομορφότερη Εποχή» της Κατρίν Κορσινί

στα 10

Διεκδικείστε διπλές προσκλήσεις για να δείτε την «Ομορφότερη Εποχή» της Κατρίν Κορσινί δωρεάν στην πρώτη της προβολή στο θερινό Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.

Flix Team
Ζήστε έναν έρωτα πιο δυνατό από κάθε προκατάληψη στην «Ομορφότερη Εποχή» της Κατρίν Κορσινί

Η Ντελφίν, κόρη αγροτών, μετακομίζει στο Παρίσι για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της οικογένειας της και να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά. Η Κάρολ, είναι ενεργά εμπλεκόμενη στο φεμινιστικό κίνημα. Το καλοκαίρι του 1971, η Κάρολ γνωρίζει τη Ντελφίν και την ερωτεύεται παράφορα. Ο πατέρας της Ντελφίν σύντομα όμως αρρωσταίνει βαριά κι εκείνη γυρίζει στη φάρμα τους για να βοηθήσει τη μητέρα της. Η Κάρολ αποφάσίζει να την ακολουθήσει σε μια επαρχία και μια εποχή που κανείς δεν ξέρει αν μπορεί να δεχθεί τον έρωτά τους.

Η Κατρίν Κορσινί δεν χρειάζεται συστάσεις. Μια από τις πιο επιτυχημένες σκηνοθέτες στη Γαλλία, με συμμετοχές στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του κόσμου (υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα το 2001 με το «La Répétition»), αλλά και με αξιοσημείωτη πορεία στα ταμεία (με ταινίες όπως το «Les Ambitieux» και το «Partir»), πήρε πριν δύο χρόνια μια μεγάλη απόφαση, μετά από την επιμονή της συντρόφου και παραγωγού της, Ελίζαμπεθ Περέζ: να γυρίσει μια ταινία για ένα λεσβιακό έρωτα στην πρώτη της ταινία πάνω στο θέμα, θεωρώντας πως πλέον είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

La Belle Saison 607

«Στη Γαλλία, πριν δύο χρόνια, υπήρχε ένα πολύ μεγάλο ρεύμα ομοφοβίας, ειδικά με αφορμή το νόμο για τους ομόφυλους γάμους. Η πολύ εχθρική Γαλλία ξύπνησε και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ήθελα να αγγίξω αυτό το θέμα. Ηθελα να ξαναδιαβάσω την ιστορία και να κάνω ένα παραλληλισμό του φεμινιστικού με το ομοφυλοφιλικό κίνημα και να δείξω τις απαρχές του. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν εύκολο. Φοβόμουν μήπως δεν βρω τη σωστή ισορροπία που απαιτεί μια ιστορία ομοφυλοφίλων. Φοβόμουν πως δεν θα μπορούσα να σκηνοθετήσω ερωτικές σκηνές μεταξύ γυναικών. Ισως γιατί δεν είχα την απαραίτητη απόσταση από το θέμα», δηλώνει η Κατρίν Κορσινί που αναζήτησε την ισορροπία που έψαχνε σε δύο σπουδαίες ηθοποιούς και σε μια ιστορία βγαλμένη λες από ένα προσωπικό ημερολόγιο ερωτικής ενηλικίωσης.

La Belle Saison

Στους ρόλους της Ντελφίν και της Καρόλ και στην καρδιά της «Ομορφότερης Εποχής» της Κατρίν Κορσινί βρίσκονται η Σεσίλ Ντε Φρανς («Το Παιδί με το Ποδήλατο») και η Ιζια Χιγκελίν, νεοφερμένη στο σινεμά ροκ σταρ με μια υποψηφιότητα για Σεζάρ Β' Γυναικείου Ρόλου στο «Samba».

«Εγραψα τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τη Σεσίλ Ντε Φρανς. Ηξερα ότι θα ήταν τέλεια. Μου αρέσει η γενναιότητα της, το στυλ της. Οταν έχεις έναν συγκεκριμένο ηθοποιό στο μυαλό σου είναι πολύ απλό. Για τη Ντελφίν, δεν ήταν τόσο εύκολο. Θέλαμε μια δύνατη ύπαρξη να σταθεί διπλά στην Κάρολ, όχι μια αιθέρια παρουσία. Η Ιζια Χιγκελίν έχει αυτή την άγρια πλευρά που αναζητούσαμε, το ατρόμητο ταμπεραμέντο. Από τους δύο χαρακτήρες, η Ντελφίν είναι εκείνη με την οποία ταυτίζομαι περισσότερο. Ίσως γι’ αυτό μου ήταν τόσο δύσκολο να βρω ηθοποιό. Οταν περιμένεις κάτι πολύ συγκεκριμένο από μια ηθοποιό, συνήθως απογοητεύεσαι. Οπότε πλέον, αντί να παλεύω να πραγματοποιήσω το όραμα μου, προσπαθώ να καταλάβω τους ηθηοποιούς και να φέρω τους χαρακτήρες κοντά τους, να τους αφήσω μόνος να αποκαλύψουν κάτι οικείο μαζί τους.»

La Belle Saison 607

Η «Ομορφότερη Εποχή» της Κατριν Κορσινί θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 7 Ιουλίου από τη Seven Films. Την ίδια ημέρα, στην πρώτη προβολή (ώρα προσέλευσης 20.30, ώρα έναρξης 21.00) μπορείτε να δείτε την ταινία στο θερινό Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, (Μετρό Κεραμεικός). Κάντε share, like και αφήστε το ονοματεπώνυμό σας στο ποστ του διαγωνισμού στην επίσημη σελίδα του Flix στο Facebook και μπείτε στην κλήρωση για διπλές προσκλήσεις. Οι νικητές θα ανακοινωθούν από το Facebοοk την Τετάρτη 6 Ιουλίου.


H «Ομορφότερη Εποχή» κέρδισε το Variety Piazza Grande Award στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, εξασφάλισε υποψηφιότητες στα βραβεία Σεζάρ για την Σεσίλ ντε Φρανς και τη Νοεμί Λβόβσκι, είχε πέντε υποψηφιότητες στα βραβεία Lumières (κερδίζοντας αυτό της μουσικής) και στα Trophées du Film français κέρδισε το βραβείο Duo Cinema για τη συνεργασία της παραγωγού Ελίζαμπεθ Περέζ με την σκηνοθέτη Κατρίν Κορσινί.

La Belle Saison