Buzz

«L»: Δείτε το international poster της ταινίας!

στα 10

Μετρώντας ανάποδα πλέον προς την παγκόσμια πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ του Sundance, το «L» του Μπάμπη Μακρίδη παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα στο flix τη διεθνή του αφίσα!

«L»: Δείτε το international poster της ταινίας!
Λεπτομέρεια της αφίσας του «L». Δείτε την ολόκληρη κάνοντας scroll down στο gallery

Το «L» του Μπάμπη Μακρίδη ξεκινάει την καριέρα του με μία σημαντική πρωτιά για τον ελληνικό κινηματογράφο: κάνει την πρεμιέρα του στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ του Sundance.

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του trailer στο flix, το international poster που θα συνοδεύσει την ταινία στο διάσημο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στη Γιούτα μάς προσφέρεται για μία πρώτη ματιά.

Θλιμμένο και άγριο, τσαλακωμένο και υπέροχο, το πορτρέτο του κεντρικού ήρωα (που ερμηνεύει ο Αρης Σερβετάλης) παίρνει την μορφή της διεθνούς αφίσας της ταινίας στα χέρια του designer Βασίλη Μαρματάκη. (δείτε ολόκληρη την αφίσα στο gallery)

Κρατήστε τη ως συλλεκτική, καθώς όπως πληροφορούμαστε, το ελληνικό πόστερ θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό!

Διαβάστε τι γράφει ο κατάλογος του Sundance για το «L»:

Το L ξεκινά με μια ωδή στο να είσαι αρκούδα και τελειώνει με μια ωδή στη θάλασσα. Ο,τι συμβαίνει στο ενδιάμεσο αποτελεί μια από τις πιο πρωτότυπες, ηθελημένα παράξενες ταινίες της χρονιάς.

Ενας άντρας ζει στο αυτοκίνητό του. Είναι 40 χρόνων, σε διάσταση από τη γυναίκα και τα παιδιά του, που ζουν σε ένα άλλο αυτοκίνητο. Συναντιούνται σε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Ο άντρας είναι επαγγελματίας οδηγός, παραδίδει μέλι σ’ έναν ναρκοληπτικό και συχνά ονειρεύεται το φίλο του που σκοτώθηκε όταν κάποιος κυνηγός τον μπέρδεψε με αρκούδα. Συχνά αργοπορεί στην παράδοση του μελιού κι έτσι απολύεται και οι ικανότητές του στην οδήγηση αμφισβητούνται. Εξωθημένος σε μια υπαρξιακή αβεβαιότητα, εγκαταλείπει τη «ζωή του αυτοκινήτου» και γίνεται μέλος μιας συμμορίας ατίθασων μηχανόβιων.

Ο σκηνοθέτης / συνσεναριογράφος Μπάμπης Μακρίδης και ο συνσεναριογράφος Ευθύμης Φιλίππου («Κυνόδοντας», «Αλπεις»), μας κατευθύνουν σ’ έναν ανατρεπτικό, σουρεαλιστικό κόσμο ήσυχου παραλογισμού. Πίσω από τη μεταμοντέρνα αποστασιοποίηση κρύβεται ένας πολύ ανθρώπινος αγώνας. Αντιμέτωποι με το παράλογο της ζωής τους, αυτοί οι ήρωες προσπαθούν: να γίνουν καλύτεροι οδηγοί, να γίνουν καλύτερες αρκούδες. Ακόμα και η μουσική, μια γεμάτη ψεγάδια εκτέλεση της Σονάτας του Σεληνόφωτος, προσπαθεί να γίνει καλύτερη.

Εκτός από τον πρωταγωνιστή Αρη Σερβετάλη, το καστ πλαισιώνεται επίσης από τους Μάκη Παπαδημητρίου, Ελευθέριο Ματθαίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Σταύρο Ράπτη, Θανάση Δήμου, Χριστόφορο Σκαμνάκη και ο Γιάννη Μποσταντζόγλου.

Η Παραγωγή είναι της Beben Films (Παραγωγοί: Αμάντα Λιβανού και Μπάμπης Μακρίδης), executive producers Πίτερ Κάρλτον, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, σε συμπαραγωγή με τους NOVA, Feelgood Entertainment, Faliro House Productions, Top Cut, Modiano S.A., Ντένη Ηλιάδη, Ευθύμη Φιλίππου, Γιάννη Χαλκιαδάκη, Θύμιο Μπακατάκη, Γιώργο Παπαδημητρίου, Δημήτρη Παπαθωμά, σε συνεργασία με τη Warp Films και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Θύμιου Μπακατάκη, το μοντάζ του Γιάννη Χαλκιαδάκη, η μουσική του Coti K, ο ήχος του Στέφανου Ευθυμίου, το sound design και το μιξάζ του Kώστα Φυλακτίδη, τα σκηνικά της Δάφνης Καλογιάννη, τα ρούχα του Δημήτρη Παπαθωμά, location manager είναι o Δημήτρης Χαλκιαδάκης και την εκτέλεση παραγωγής έκανε ο Γιώργος Παπαδημητρίου.

Το φεστιβάλ του Sundance λαμβάνει χώρα φέτος, από τις 19 έως τις 29 Ιανουαρίου του 2012. Το «L» θα βγεί στις Ελληνικές αίθουσες, το 2012, από την Feelgood Entertainment.