Φεστιβάλ / Βραβεία

Γυμνό και φιλοσοφία στο τρέιλερ του «L’Amant D’Un Jour» του Φιλίπ Γκαρέλ

στα 10

Η καινούργια ταινία του βετεράνου Γάλλου σκηνοθέτη θα κάνει την πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών. Δείτε το τρέιλερ.

Γυμνό και φιλοσοφία στο τρέιλερ του «L’Amant D’Un Jour» του Φιλίπ Γκαρέλ

Ο Φιλίπ Γκαρέλ είναι σταθερός επισκέπτης του Δεκαπενθημέρου - στην πραγματικότητα, ήταν παρών στην πρώτη του διοργάνωση, το 1969, όταν ιδρύθηκε ως ένα πιο ριζοσπαστικό τμήμα απέναντι στο επίσημο διαγωνιστικό, που έμοιαζε τότε υπερβολικά σοβαροφανές και μπουρζουά στου νέους Γάλλους δημιουργούς.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2017: ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών

Το «L’Amant D’Un Jour», η καινούργια ταινία του Γκαρέλ, μοιάζει να είναι 100% Γκαρέλ: γυρισμένη σε ασπρόμαυρο, με τις ερωτικές και τις άλλες ανθρώπινες σχέσεις σε πρώτο πλάνο, μοιάζει πιστή στο ύφος ενός γαλλικού σινεμά που θα μπορούσαμε να περιγράψουμε ως «πολύ μιλάς, πολύ φιλάς».

Η φιλοσοφία περί ζωής κι έρωτα δένει απόλυτα ταιριαστά με γυμνά κωλαράκια φρέσκων κοριτσιών σε αυτού του είδους τις ταινίες, εδώ κυρίως της πρωτοεμφανιζόμενης Λουί Σεβιλότ, η οποία υποδύεται την ερωμένη του Ερικ Καρακαβά, ενός άντρα με τα διπλά της χρόνια, του οποίου η κόρη (την υποδύεται η κόρη του σκηνοθέτη, Εσθέρ Γκαρέλ), είναι στην ηλικία της.

Υπάρχει πρόβλημα; Ας το αναλύσουμε. Και κάτι μας λέει πως αυτό ακριβώς θα κάνει το φιλμ, το τρέιλερ του οποίου μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

L’Amant D’Un Jour 607


Δείτε επίσης: