Buzz

«L.A. Noir»: Νάταλι Πόρτμαν, Κέισι Αφλεκ, Κρίστεν Στιούαρτ κι άλλα οσκαρικά φαβορί σε νουάρ διάθεση

στα 10

Οι New York Times μάς παρουσιάζουν τα οσκαρικά φαβορί μέσα από μία σειρά μικρού μήκους φιλμ νουάρ. Συμπρωταγωνιστής τους; Εσύ!

«L.A. Noir»: Νάταλι Πόρτμαν, Κέισι Αφλεκ, Κρίστεν Στιούαρτ κι άλλα οσκαρικά φαβορί σε νουάρ διάθεση

Κάθε χρόνο οι New York Times κάνουν μία σειρά από βίντεο και φωτογραφήσεις που μάς συστήνουν τα κινηματογραφικά πρόσωπα της χρονιάς, προβλέποντας με τη σειρά τους και τα οσκαρικά φαβορί. Κάπως έτσι, οι Νάταλι Πόρτμαν («Jackie»), Κέισι Αφλεκ («Manchester by the Sea»), Κρίστεν Στιούαρτ («Certain Women»), Ρουθ Νέγκα («Loving»), Αστον Σάντερς, Τρεβάντε Ρόουντς, Αλεξ Ρ. Χίμπερτ («Moonlight»), Nτον Τσιντλ («Miles Ahead»), Kρίσα Φέρτσαϊλντ (του ανεξάρτητου «Krisha» που είδαμε πρόπερσι στις Κάννες), η Σάσα Λέιν («American Honey») φέτος βρέθηκαν μπροστά από το φακό των New York Times.

Διαβάστε αναλυτικά: Χρυσές Σφαίρες 2017: Οι υποψηφιότητες

Φέτος, η ιδέα ήθελε τους μεγάλους ερμηνευτές του 2016, τους ανθρώπους που μάλλον θα βρεθούν να ανταγωνίζονται για το βραβείο στις οσκαρικές πεντάδες, να επιστρέφουν πίσω στο χρόνο, αλλά... με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Ενώ το σετ τους τοποθετεί στο μεταπολεμικό Λος Αντζελες, πρωταγωνιστές στο δικό τους νουάρ αφήγημα, να πίνουν σ' ένα υπόγειο μπαρ, η virtual reality κάμερα τους αποτυπώνει με κινηματογράφηση 360 μοιρών - όλα τα καλώδια, τα φώτα κλπ έχουν την έξυπνη θέση τους στο ίδιο το σκηνικό.

Δείτε κι αυτό: Actors on Actors 2016: Οι ηθοποιοί της χρονιάς μιλάνε μεταξύ τους

Kristen Stewart NY Times 607

Η Τζίνα Πρινς-Μπάιδεγουντ υπογράφει τη σκηνοθεσία σε 7 από τα 9 μικρού μήκους, ενώ δύο έχει σκηνοθετήσει η Εϊμι Κάναν Μαν.

Το πιο καταπληκτικό σε όλο το αποτέλεσμα; Οι ηθοποιοί παίζουν, μιλούν, αντιδρούν με την V.R. κάμερα. Δηλαδή με.. εσένα. Εσύ είσαι ο συμπρωταγωνιστής τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πέρα από το πείραμα ή την αισθητική, να προσδίδει στην κινηματογράφηση μία εμπειρία που σε θέλει όχι παρατηρητή αλλά μέσα στο κάδρο.

Από ό,τι διαβάζουμε κανείς από τους πρωταγωνιστές δεν είχε ξαναδουλέψει με virtual reality κάμερες και όλοι χρειάστηκαν λίγο χρόνο να το συνηθίσουν. Ολοι όμως βρήκαν την εμπειρία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Γιατί με το που στηθεί το πλάνο, με το που ξεκινήσει το γύρισμα της σκηνής, δεν υπάρχει συνεργείο, τεχνικοί, εργαλεία στο οπτικό πεδίο των ηθοποιών. Μόνο ένα μπαρ, μερικοί κομπάρσοι, κι ο κινηματογραφικός φακός.

Δείτε ακόμη: Actress Roundtable 2017 - Οι μεγάλες κυρίες της οσκαρικής σεζόν τα λένε μεταξύ τους










Διαβάστε και δείτε περισσότερα: