Buzz

Κρίστιαν Μπέιλ: Τέρμα ο Μπάτμαν!

στα 10

Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το πολυαναμενόμενο «The Dark Knight Rises», ο Κρίστιαν Μπέιλ ομολογεί ότι με αυτή την ταινία παραδίδει τα κλειδιά του μπάτμομπιλ στον επόμενο...

Κρίστιαν Μπέιλ: Τέρμα ο Μπάτμαν!

Με νέες φωτογραφίες να τροφοδοτούν την έξαψη των fans του franchise, η αντίστροφη μέτρηση προς την παγκόσμια πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου 2012 χτίζεται καθημερινά. Μέχρι που χτες ο πρωταγωνιστής Κρίστιαν Μπέιλ, σε συνέντευξή του για την προώθηση της ταινίας, έριξε μία βόμβα που άφησε τους κατοίκους της Γκόθαμ Σίτι μουδιασμένους: με την ολοκλήρωση αυτής της ταινίας, τέρμα ο Μπάτμαν για εκείνον.

Μόνο για εκείνον;

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Κρίστοφερ Νόλαν (ο οποίος πρότεινε, ή ακόμα και επέβαλε, στην Warner τον Μπέιλ για να φορέσει την στολή της νυχτερίδας) είχε στο μυαλό του μόνο μία τριλογία με τον σούπερ ήρωα. Μετά τα «Batman Begins» (2005), «Σκοτεινό Ιππότη» (2008) και τώρα του «The Dark Knight Rises», η τριλογία ολοκληρώνεται. Οι φανατικοί όμως που είδαν τον ήρωα να παίρνει τη σωστή του σκοτεινή υπόσταση μέσα από ταινίες όπου το action δε θυσίαζε τους καλοδουλεμένους χαρακτήρες ούτε τη δραματουργία, ήλπιζαν ότι ο Νόλαν θα παρατείνει την διαμονή του στην πόλη του Γκόθαμ.

Χτες, ο Κρίστιαν Μπέιλ με μία απλή δήλωσή του έβαλε φωτιές. Η ερώτηση αφορούσε στο αν έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα και οι συμπληρωματικές λήψεις. Κι εκείνος απάντησε: «Ναι, εγώ τελείωσα πριν από λίγες μέρες και στο σύνολό τους τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν χτες. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που έβαλα την μάσκα. Κι όλα τελείωσαν. Για μένα και τον Κρις αυτό ήταν το τέλος της Μπάτμαν εποχής...»

Πολλά συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτής της «Μπάτμαν εποχής»: το «Batman Begins» κέρδισε 372 εκ. δολάρια στα διεθνή box office, ενώ ο «Σκοτεινός Ιππότης» έπιασε το ένα δις. Σε καλλιτεχνική αντίστιξη της εμπορικής επιτυχίας, ο Μπέιλ πέρσι κέρδισε το πολυπόθητο Οσκαρ για το «Fighter». Ισως λοιπόν τώρα είναι έτοιμος να προσηλωθεί σε άλλα πράγματα.

Στην ίδια συνέντευξη πάντως ο Μπέιλ δεν είχε παρά υπέροχα πράγματα να πει για την Μπάτμαν εμπειρία του και ειδικά για τους συμπρωταγωνιστές του - Μάικλ Κέιν, Γκάρι Ολντμαν, Μόργκαν Φρίμαν. Ηταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος όμως ως προς την Catwoman της τελευταίας ταινίας, Αν Χάθαγουεϊ, η οποία έχει πάρει πολύ αυστηρές κριτικές και ειρωνείες από τους fans - από τις πρώτες κιόλας φωτογραφίες της από τα πλατό.

«Ολος ο κόσμος την έχει στημένη στην Catwoman, γιατί είναι ένα εικονικό πρόσωπο. Οπότε η Αν έχει την σκληρότερη δουλειά από όλους μας. Και τα κατάφερε θαυμάσια!»

Ο κόσμος έχει απαιτήσεις από την Catwoman, αλλά και η Warner έχει απαιτήσεις από την τελευταία ταινία της τριλογίας: με budget που ξεπέρασε τα 250 εκ. δολάρια, το «The Dark Knight Rises» είναι η πιο ακριβή ταινία από όλες και για αυτό οφείλει να σπάσει κι όλα τα ρεκόρ.

Αν είσαι βέβαια ο Κρίστοφερ Νόλαν κι ο Κρίστιαν Μπέιλ δεν ανησυχείς: έκανες τη βόλτα σου στην blockbuster πλευρά της βιομηχανίας, τα πήγες εξαιρετικά, και αποχώρησες. Ασε τους άλλους να μετρούν δολάρια τώρα....