Buzz

Η Κρίστεν Στιούαρτ ετοιμάζεται για την πρώτη της υποψηφιότητα για Οσκαρ

στα 10

Συμπρωταγωνίστρια της Τζούλιαν Μουρ στο ανεξάρτητο «Still Alice», η Κρίστεν Στιούαρτ αφήνει οριστικά πίσω της τις μέρες του «Twilight» και μπαίνει στην κούρσα των Οσκαρ με αξιώσεις.

Η Κρίστεν Στιούαρτ ετοιμάζεται για την πρώτη της υποψηφιότητα για Οσκαρ

Ηδη από την προβολή του στο φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο, το «Still Alice» συζητήθηκε ως η ταινία που θα χαρίσει επιτέλους στην Τζούλιαν Μουρ το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου που δεν έχει κερδίσει μέχρι σήμερα, στο ρόλο μιας ακαδημαϊκού και μητέρας σε πρώιμο στάδιο της νόσου Αλτζχάιμερ.

Η Sony Pictures Classics που έχει αναλάβει τη διανομή της ταινίας στην Αμερική δεν θα αρκεστεί όμως μόνο σε αυτό. Θεωρώντας πως έχει στα χέρια της ένα μικρό διαμάντι από αυτά που συγκινούν τα μέλη της Ακαδημίας τόσο ώστε να το χρυσώσουν με περισσότερα από ένα βραβεία, η εταιρεία θα σπρώξει όσο μπορεί και την 24χρονη Κρίστεν Στιούαρτ, η οποία υποδύεται την κόρη της Μουρ στο φιλμ, για μια υποψηφιότητα στον Β' Γυναικείο Ρόλο.

Διαβάστε ακόμη: H Τζούλιαν Μουρ βρίσκεται (για ακόμη μια φορά) κοντά στο Οσκαρ που δεν έχει πάρει ποτέ!

Still Alice 607 H Κρίστεν Στιούαρτ σε σκηνή από το «Still Alice»

«Η ταινία είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Είναι ένα δράμα που αγκαλιάζει τη ζωή και καταγράφει την πολυπλοκότητά της. Πράγμα που βλέπουμε σπάνια στις ταινίες, αν και εμείς εδώ στη Sony Classics το είδαμε όχι πολύ καιρό πριν με το "Amour" του Μίκαελ Χάνεκε. Εκτός από το βάθος του σεναρίου και της σκηνοθεσίας, το φιλμ περιέχει πολλές και υπέροχες ερμηνείες. Δεν υπάρχει αντίρρηση πως η Τζούλιαν Μουρ δίνει εδώ την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της μέχρι σήμερα - μια ερμηνεία απίστευτου βάθους και απλότητας - αλλά ένας από τους λόγους που τα καταφέρνει τόσο εντυπωσιακά είναι ότι οι ηθοποιοί γύρω της είναι πολύ δυνατοί. Η Κρίστεν Στιούαρτ δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη, ο Αλεκ Μπόλντγουιν δίνει μια από τις πιο δυνατές ερμηνείες του και επιπλέον έχεις και την Κέιτ Μπόσγουορθ και τον Χάντερ Πάρις να δίνουν πραγματικά δυνατές ερμηνείες», δηλώνει ο Μάικλ Μπάρκερ, συνιδιοκτήτης της Sony Pictures Classics.

Still Alice 607 H Κρίστεν Στιούαρτ και η Τζούλιαν Μουρ σε σκηνή από το «Still Alice»

«Η Κρίστεν Στιούαρτ είναι μια ηθοποιός που έχουμε δει σε πολλές ταινίες μέσα στα τελευταία χρόνια - τέσσερις το 2014 και τρεις μέχρι τώρα για το 2015 - και έχει αποδείξει το εύρος των δυνατοτήτων της σε διαφορετικά είδη. Υπάρχει, όμως κάτι σε αυτήν την ερμηνεία που της δίνει τη δυνατότητα να δείξει πράγματα που δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα», συνεχίζει ο Μπάρκερ, ο οποίος δήλωσε πως η 24χρονη ηθοποιός πιστεύει πολύ στην ταινία και στις πιθανότητές της για μια υποψηφιότητα στα Οσκαρ και ότι θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να το πετύχει.

Από την πρώτη στιγμή που είδαμε μια μικρή σκηνή από το «Still Alice» των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουέστμορλαντ - δείτε την ξανά εδώ, σας είχαμε επισημάνει την «οσκαρική» ερμηνεία της Στιούαρτ, πράγμα που όχι μόνο θα συγκινήσει την Ακαδημία τόσο ώστε να την βάλει στις υποψηφιότητες αλλά γιατί όχι και να τη βραβεύσει...

Διαβάστε ακόμη: