Buzz

«Come Swim»: Δείτε τη μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε η Κρίστεν Στιούαρτ

στα 10

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού, που προβλήθηκε στα Φεστιβάλ του Σάντανς και των Καννών, είναι πλέον διαθέσιμο online. Και δεν είναι καθόλου κακό…

«Come Swim»: Δείτε τη μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε η Κρίστεν Στιούαρτ

Μπορεί να πει κανείς πολλά πράγματα για την Κρίστεν Στιούαρτ. Αν μη τι άλλο, όμως, κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει ότι δεν ψάχνεται καλλιτεχνικά.

Εχοντας αρχικά δεχτεί τα πυρά των κριτικών για την ερμηνεία της ως Μπέλα στη νερόβραστη εφηβική βαμπιρική saga του «Λυκόφωτος», αλλά και απασχολήσει τα κουτσομπολίστικα έντυπα για την πολυτάραχη σχέση της με τον Ρόμπερτ Πάτινσον, η Στιούαρτ αναγεννήθηκε στη συνέχεια μέσα από μια σειρά αξιοπρόσεκτων κινηματογραφικών επιλογών και ερμηνειών σε ταινίες όπως το «Certain Women» της Κέλι Ράιχαρντ και τα «Σύννεφα του Σιλς Μαρία» και «Personal Shopper» του Ολιβιέ Ασαγιάς.

Φέτος, προχώρησε στο επόμενο φιλόδοξο βήμα, πραγματοποιώντας το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με το μικρού μήκους φιλμ «Come Swim», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς και προβλήθηκε στη συνέχεια και στις Κάννες.

Διαβάστε ακόμη: Η Κρίστεν Στιούαρτ θέλει να είναι γυναίκα (και) σκηνοθέτης. Δείτε το video

Kristen Stewart 607

Η ταινία ξεδιπλώνει το αφαιρετικό, σουρεαλιστικό ταξίδι ενός άνδρα καθώς παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, ενώ τη μουσική υπογράφει η St. Vincent (κατά κόσμον Αν Κλαρκ).

Σε συνέντευξή της στην Guardian, η Στιούαρτ είχε περιγράψει την ταινία (την οποία έχει επίσης χαρακτηρίσει ως το πιο ικανοποιητικό πρότζεκτ της καριέρας της) ως εξής: «Ηθελα απλά να εξωτερικεύσω αυτό το πολύ ενδόμυχο συναίσθημα για το οποίο δεν θες πραγματικά να μιλήσεις παρά μόνο όταν έχει πια περάσει, και τότε σκέφτεσαι “Θεέ μου, έχανα το μυαλό μου. Είναι τόσο τρελό, ήμουν τόσο αλλόκοτος για έξι μήνες, λυπάμαι τόσο για όλους μου τους φίλους”. Δεν θέλω να γίνω πολύ σοβαρή σχετικά με αυτό, γιατί δεν είναι μια κλινική κατάσταση ή κάτι τέτοιο, αλλά είναι μια μορφή κατάθλιψης».

Η Στιούαρτ χρησιμοποιεί έναν αρκετά αφηρημένο, σχεδόν αβάν γκαρντ τρόπο για να οπτικοποιήσει αυτό το συναίσθημα, και ομολογουμένως, η πρώτη της αυτή προσπάθεια αποδεικνύεται αρκούντως εντυπωσιακή, αφήνοντας αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το διάρκειας 18 λεπτών φιλμ στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη