Buzz

Κρατήστε μια θέση στον Τολστόι για τα Οσκαρ! Τρείλερ για την «Ανα Καρένινα» του Τζο Ράιτ!

στα 10

Θυμάστε την «Εξιλέωση»; Προσθέστε ακόμη πιο βαριά κοστούμια, ακόμη πιο πολλά slow motion, ανεβάστε το στιλιζάρισμα στο κόκκινο (κυριολεκτικά), βάλτε και μια δόση τεατράλε τραγωδίας... Αυτό είναι το - ολοταχώς για τα Οσκαρ - τρέιλερ της «Ανα Καρένινα» του Τζο Ράιτ!

Κρατήστε μια θέση στον Τολστόι για τα Οσκαρ! Τρείλερ για την «Ανα Καρένινα» του Τζο Ράιτ!

Οταν ο Τζο Ράιτ («Περηφάνια και Προκατάληψη», «Εξιλέωση», «Hanna») δήλωνε πως η δική του «Ανα Καρένινα» ήθελε να είναι ένα σαρωτικό κινηματογραφικό έπος, ένα Δρ. Ζιβάγκο της εποχής μας προφανώς εννοούσε κάτι σαν αυτό που τώρα μπορούμε να δούμε καθαρά στο τρέιλερ της ταινίας που μόλις κυκλοφόρησε...

Οταν όμως δήλωνε επίσης πως αυτή είναι η λίγοτερο αυτάρεσκη ταινία του και πως το στιλιζάρισμα θα λειτουργεί εδώ αφαιρετικά, μάλλον εννοούσε κάτι διαφορετικό από αυτό που τώρα μπορούμε να δούμε καθαρά στο τρέιλερ της ταινίας που μόλις κυκλοφόρησε...

Σαν χολιγουντιανό έπος μιας άλλης εποχής, το φιλμ που αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στο επερχόμενο Φεστιβάλ Βενετίας (αφού επιπλέον κυκλοφορεί αρχές Σεπτεμβρίου στις πρώτες χώρες που θα προβληθεί) και θα βάλει την Κίρα Νάιτλι σε ανοιχτή γραμμή σύγκρισης με την εμβληματική Καρένινα της Γκρέτα Γκάρμπο από το 1935 μοιάζει από το τρέιλερ με ένα ήδη μεγάλο στοίχημα.

Ή βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πραγματικό υπερθέαμα, μια παθιασμένη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Λέοντος Τολστόι που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε στούντιο ή σε ένα τόσο βαρύ και φορτωμένο (από ιδέες, μούτες, σκηνικά μέσα στα σκηνικά και χορούς - πολλούς χορούς) έπος που θα συνθλίψει οτιδήποτε συμβόλιζε, συμβολίζει και θα συμβολίζει μια από τις διασημότερες γυναίκες της λογοτεχνικής ιστορίας.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Ανα Καρένινα» του Τζο Ράιτ