Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2016: Το μικρού μήκους «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στην Εβδομάδα Κριτικής

στα 10

Συνεχίζοντας τη θριαμβευτική της πορεία στα διεθνή Φεστιβάλ, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη φτάνει στην Εβδομάδα Κριτικής του 69ου Φεστιβάλ Καννών με τη μικρού μήκους ταινίας της, με τον τίτλο «Limbo».

Flix Team
Κάννες 2016: Το μικρού μήκους «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στην Εβδομάδα Κριτικής

Καθόλου in limbo δεν είναι η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη που, όπως και η παραγωγός της, Μαρία Δρανδάκη, σε ρυθμούς ταχύτατους συμμετέχει στα A-list φεστιβάλ του κόσμου. Η καινούρια της ταινία, με τον τίτλο «Limbo», συμμετέχει στην 55η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών και είναι η μία από τις 10 ταινίες απ' όλον τον κόσμο που διαγωνίζονται για τα Leica Cine Discovery Prize και Canal+ Award.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Κάννες 2016 - Αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ

Η ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, «Washingtonia», έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου 2014. Την ίδια χρονιά, η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Το «Washingtonia» κέρδισε το βραβείο EFA Award στο Φεστιβάλ της Γάνδης και ήταν υποψήφια ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά βραβεία 2015. Μέχρι σήμερα η ταινία έχει συμμετάσχει σε πάνω από 120 διεθνή Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει πουληθεί σε κανάλια στην Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Τον Ιούλιο του 2015 η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη ήταν ανάμεσα στους 10 Ευρωπαίους νέους σκηνοθέτες που επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πρόγραμμα Future Frames στο 50ο Karlovy Vary Film Festival 2015.

Η τελευταία μικρού μήκους ταινία της «Yellow Fieber» συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους του Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2015, Pardo di Domani.

Στο 69ο Φεστιβάλ Καννών συμμετέχει επίσης στο επίσημο πρόγραμμα στις Ειδικές Προβολές ο Θάνος Αναστόπουλος με το ντοκιμαντέρ «Η Τελευταία Παραλία», ενώ το «Γυρίζοντας τον Κόσμο» των Μιριέλ και Ντελφίν Κουλέν - μια γαλλοελληνική συμπαραγωγή - συμμετέχει στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2016 - Στην «Τελευταία Παραλία», ο Θάνος Αναστόπουλος μιλά για τον (δυστυχώς όχι) τελευταίο τοίχο της Ευρώπης

limbo 607

Η σύνοψη του «Limbo» είναι αφαιρετική και, ομολογουμένως, δεν περιμέναμε κάτι πιο συγκεκριμένο: Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί. 12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας ξεβρασμένο στην ακτή. Περιμένουμε, όμως, μια ταινία εικαστικά γενναία και αιχμηρή.

«Limbo» - Συντελεστές Felix Margenfeld, Αγγελος Ντάνος, Lucjano Cani, Χάρης Φούντας, Χρήστος Ψυχράμης, David Szymczak, Νίκος Κασσαβέτης, Θωμάς Δημητρόπουλος, Κωνσταντίνος Παττακός, Νίκος Γουβέλης, Αγγελος Καλδάνης, Δημήτρης Ξηρός, Παναγιώτης Ραπούσης, Effi Rabsilber | Σενάριο- Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη | Παραγωγoί: Μαρία Δρανδάκη, Ron Dyens | Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας | Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης | Μουσική: Lawrence English | Σκηνικά: Δάφνη Καλογιάννη | Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα | Ηχος: Νίκος Εξαρχος, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Lionel Guenoun | Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου | Casting Director: Αρτεμις Παττακού | Παραγωγή: Sacrebleu Productions, Homemade Films, CNC, France Télévisions, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΡΤ, OTE TV, PROCIREP ANGOA

Διαβάστε ακόμη: