Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείτε το τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ «Κωστής Παπαγιώργης: Ο Πιο Γλυκός Μισάνθρωπος»

στα 10

Το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη για τον Κωστή Παπαγιώργη ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Flix Team
Δείτε το τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ «Κωστής Παπαγιώργης: Ο Πιο Γλυκός Μισάνθρωπος»

Αν είναι αλήθεια πως είναι πιο δύσκολο να φιλοτεχνήσεις το πορτρέτο ενός καλού σου φίλου από κάποιον άγνωστο, τότε αυτή είναι η πρώτη και σημαντικότερη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει η σκηνοθέτης Ελένη Αλεξανδράκη όταν αποφάσισε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τον Κωστή Παπαγιώργη. Για το φίλο της Κωστή Παπαγιώργη. Για τον «ποιητή» Κωστή Παπαγιώργη. Για τον δικό της Κωστή Παπαγιώργη.

Διαβάστε ακόμη: Η Ελένη Αλεξανδράκη μιλάει στο Flix για τον «πιο γλυκό μισάνθρωπο» Κωστή Παπαγιώργη

Κωστής Παπαγιώργης Ντοκιμαντέρ 607

Φτιαγμένο από κομμάτια μνήμης, από ανθρώπους που τον γνώριζαν, από μέρη που συνδέθηκαν μαζί του, από φωνές που διαβάζουν τα γραπτά του και από μια προσπάθεια αυτό να είναι ένα πορτρέτο για όλα όσα έκρυβε ο ίδιος ο ήρωάς της, η δεύτερη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει η Ελένη Αλεξανδράκη είναι το γεγονός πως ο Κωστής Παπαγιώργης δεν μίλησε ποτέ on camera, κρυμμένος λες από μια δημοσιότητα που διαχειριζόταν με το δικό του τρόπο. Σχεδόν όπως έκανε για τα πάντα.

Ετοιμο για την πρεμιέρα του στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη δίνει σε όλους τους θαυμαστές του Κωστή Παπαγιώργη ακόμη ένα λόγο για να θυμηθούν τον αγαπημένο τους συγγραφέα και σε όλους όσους τον γνώρισαν μια ακόμη αποκαλύπτική γνωριμία μαζί του.

Η ταινία θα προβληθεί στις 9 Μαρτίου στις 20:30 στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα και στις 11 Μαρτίου στις 13:00 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

Διαβάστε περισσότερα για το 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης