Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Yellow Fieber» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στο Διαγωνιστικό των ταινιών Μικρού Μήκους του Λοκάρνο

στα 10

Συνεχίζοντας μια θριαμβευτική καριέρα, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συμμετέχει με τη νέα της ταινία μικρού μήκους στο 68ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Το «Yellow Fieber» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη στο Διαγωνιστικό των ταινιών Μικρού Μήκους του Λοκάρνο

«Η Αθήνα καλύπτεται από μια περίεργη κίτρινη σκόνη. Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι ήταν θειάφι, αλλά λίγες ώρες μετά ανέτειλε ο Κίτρινος Πυρετός. Κανείς δεν περίμενε τι θα συνέβαινε. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η πόλη θα μετατρεπόταν σε ένα δάσος από φοίνικες.»

To «Yellow Fieber» είναι «η ιστορία του χαμού μιας πόλης», όπως αναφέρει η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη και την ίδια στιμή η πέμπτη μικρού μήκους ταινία της που μετά το πολυβραβευμένο «Washingtonia» φτάνει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 68ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο, καθιερώνοντας πλέον οριστικά τη δημιουργό του ως μια από τις πιο ιδιοσυγκρασιακές παρουσίες στο σύγχρονο ελληνικό σινεμά.

To Flix εξασφάλισε τις πρώτες εικόνες από το «Yellow Fieber»:

Yellow Fieber 607

Yellow Fieber 607

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο του «Yellow Fieber» υπογράφει η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, η παραγωγή ανήκει στους Αρτεμις Παττακού, Γιώργο Ζώη, την εταιρία Squared Squared, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και σε συμπαραγωγή της εταιρείας 2/35 και της DNA Lab, διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιώργος Καρβέλας, δεύτερος διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιάννης Κανάκης, το σχεδιασμό ήχου υπογράφει η Δάφνη Φαραζή, τη μουσική ο Novi_sad, το μοντάζ η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, ο Λεωνίδας Παπαφωτίου και η Αρτεμις Παττακού και πρωταγωνιστούν οι Μαμαντού Ντιάλο και Ευτυχία Στεφανίδου.

Yellow Fieber 607

Στο 68ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο που φέτος διεξάγεται από τις 5 έως τις 15 Αυγούστου, συμμετέχει στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ταινιών Μεγάλου Μήκους το «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη.

Διαβάστε ακόμη: