Buzz

Μετά το υπέροχο «Columbus», η επόμενη ταινία του Κογκονάντα θα έχει πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φάρελ

στα 10

Και θα είναι η μεταφορά του διηγήματος του Αλεξάντερ Γουάινστιν, «Saying Goodbye to Yang».

Μετά το υπέροχο «Columbus», η επόμενη ταινία του Κογκονάντα θα έχει πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φάρελ

Μπορεί το «Columbus» να ήταν η πρώτη ταινία του Κογκονάντα, μετά από μια σειρά από video essays για σκηνοθέτες όποως ο Οζου, ο Μπρεσόν, ή ο Γουες Αντερσον, αρχικά με δική του πρωτοβουλία και στη συνέχεια για εργοδότες όπως η Criterion Collection, ήταν όμως ένα από τα καλυτερα ντεμπούτα των τελευταίων ετών.

Το «Columbus» όπως γράφαμε στο flix με αφορμή την προβολή της στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 2017 «είναι μία απόδειξη συμμετρίας ουσίας και φόρμας, μία κινηματογραφική γέφυρα που ενώνει το κλασικό με το σύγχρονο σινεμά, μία μικρή ταινία που αν ξέρεις που να κοιτάξεις κρύβει θησαυρούς.»

Δείτε ακόμη: Ο Τζόνα Χιλ σκηνοθετεί το νέο βιντεοκλίπ των Vampire Weekend

Kogonada columbus 607 Ο Κογκονάντα στα γυρίσματα του «Columbus»

Οπότε είναι απόλυτα λογικό να περιμενουμε με ανυπομονησία το επόμενο βήμα του, το οποίο μόλις ανακοινώθηκε. Το «After Yang», είναι βασισμένο στο διήγημα του Αλεξάντερ Γουάινστιν «Saying Goodbye to Yang», από την συλλογή του «Children of the New World» και διαδραματίζεται σε μια αμερική που αν και στο κοντινό μέλλον, μοιάζει πολύ με την σημερινή.

Ενώ οι παλιές πρακτικές τεκνοποιίας δεν είναι πια εφικτές και οι οπαδοί μιας καθαρής αμερικής προτιμούν να κλωνοποιούν και να μεγαλώνουν τους εαυτούς τους, ένα ζευγάρι αποφασίζει να υιοθετήσει ένα παιδί από την Κίνα και μαζί να αγοράσει ένα ρομπότ που είναι φτιαγμένο στην ίδια χώρα προκειμένου να του μάθει κάτι από την κουλτούρα του τόπου καταγωγής του.

Καθώς τα χρόνια περνούν και τα δυο παιδιά μεγαλώνουν, το ρομπότ αρχίζει να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε κι ο ιδιοκτήτης του αντιλαμβάνεται ότι το μηχάνημα είναι για εκείνον κάτι παραπάνω από μια ηλεκτρονική baby sitter, ένα ακόμη παιδί που θα πρέπει με βαθιά λύπη σύντομα να του πει αντίο.

children of the new world 607

Ο Κόλιν Φάρελ θα υποδυθεί τον πατέρα σε αυτή την τρυφερή μελλοντολογική ιστορία της οποίας η καρδιά μοιάζει να βρίσκεται στη φράση που λέει κάποια στιγμή στο ρομπότ: «μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι δεν ήσουν αληθινός» και που μοιάζει σίγουρο ότι θα ραγίσει και τη δική μας καρδιά.

Δείτε επίσης: