Buzz

Κλείστε δωμάτιο στο «The Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον

στα 10

Ο Γουες Αντερσον βρίσκεται στο Βερολίνο για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «The Grand Budapest Hotel». Και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες...

Κλείστε δωμάτιο στο «The Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον

Update 14.10: Δείτε στο τέλος του κειμένου την πρώτη επίσημη αφίσα της ταινίας!

Οσα ξέρουμε για το «The Grand Budapest Hotel» είναι αρκετά και για να μπούμε για ακόμη μια φορά στο σύμπαν του Γουες Αντερσον αλλά και για να ανυπομονούμε...

Σύμφωνα με τις σκόρπιες δηλώσεις του Γουες Αντερσον, το «Τhe Grand Budapest Hotel» πρόκειται για μια «ευρωπαϊκή ιστορία», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για έναν Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο, στο πνεύμα των ταινιών του Μπίλι Γουάιλντερ (όπως το «The Apartment») και του Ερνστ Λιούμπιτς (όπως το «The Shop Around the Corner»), με την υπόθεση να εκτυλίσσεται 85 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή στα τέλη της δεκαετίας του 1920 (ο Τζουντ Λο δήλωσε πως η ταινία εκτυλίσσεται σε δύο χρόνους και οι δύο στο παρελθόν), το σενάριο να περιλαμβάνει ένα μέντιουμ και η δράση να στρέφεται γύρω από τον πολυάσχολο ρεσεψιονίστ, τον κ. Γκουστάβ, που θα υποδύεται ο Ρέιφ Φάινς.

Εκτός από τον Φάινς, είναι ήδη γνωστό ότι στην ταινία θα εμφανίζονται οι «σταθεροί» πρωταγωνιστές του Αντερσον, ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Οουεν Γουίλσον και ο Τζέισον Σουόρτσμαν, σε δεύτερες-τρίτες εμφανίσεις ο Εντουαρντ Νόρτον («Moonrise Kingdom»), ο Εϊντριεν Μπρόντι («Darjeeling Limited», «Fantastic Mr. Fox»), Τζεφ Γκόλντμπλαμ («The Life Aquatic») και Γουίλεμ Νταφόε («The Life Aquatic», «Fantastic Mr. Fox»), η Τίλντα Σουίντον («Moonrise Kingdom») και τα ντεμπούτα της οικογένειας, ο Τζουντ Λο, η Σίρσα Ρόναν, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο Φ. Μάρεϊ Ειμπραχάμ και ο Ματιέ Αμαλρίκ.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα στο Βερολίνο δίνουν λίγη από την αίσθηση του ρετρό μοντερνισμού (έτσι όπως ανέκαθεν αυτός κυριαρχεί στο έργο του Αντερσον) και μερικές κλεφτές ματιές στο καστ:

2

3

4

5

6

7

9

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Grand Budapest Hotel».

poster