Buzz

«Ετσι καυλώνει ο κόσμος;» Είναι το «Οντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ η ταινία μιας γενιάς;

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους του Ελληνα σκηνοθέτη κοιτάζει τις ζωές και τους έρωτες μιας γενιάς, με χιούμορ και τρυφερότητα.

Flix Team
«Ετσι καυλώνει ο κόσμος;» Είναι το «Οντως Φιλιούνται;» του Γιάννη Κορρέ η ταινία μιας γενιάς;

Εχοντας δουλέψει για χρόνια ως βοηθός σκηνοθέτη σε μια σειρά από ταινίες μεγάλου μήκους, ο Γιάννης Κορρές κάνει με το «Οντως Φιλιούνται» μια ταινία για ήρωες που μοιάζουν γνώριμοι και που ανήκουν σε μια γενιά που αναζητά ακόμη την ταυτότητα της.

όντως φιλιούνται; 607

Ενα ζευγάρι που δοκιμάζει να υπάρξει σε μια σχέση, στην Αθήνα του σήμερα, με τα φώτα μιας πόλης που τρεμοσβήνουν με το ίχνος μιας μάσκαρας (ή eyeliner) που τρέχει σ’ ένα μάγουλο, με πράξεις που μπορεί να είναι μαζί και προβληματικές και χαριτωμένες, με τον ήχο μιας τσιχλόφουσκας, με την φιγούρα του Τακέσι Κιτάνο στο φόντο, με την μουσική του The Boy που εδώ κρατά και μαχαίρι.

Δείτε ακόμη: Τα τρέιλερ των ελληνικών ταινιών της σεζόν 2016-2017 όπως παρουσίαστηκαν από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου**

Ο Ντάνυ και η Στέλλα, λίγο πριν τα τριάντα, ανήκουν σε μία γενιά που δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Ίσως διότι οι εξελίξεις που την διαμορφώνουν ακόμα τρέχουν. Και όσο οι εξελίξεις τρέχουν ο Ντάνυ και η Στέλλα ζουν τη πρώτη φάση της σχέσης τους. Η επίσκεψη του Αχιλλέα στο σπίτι του Ντάνυ γίνεται αφορμή για μία συζήτηση γύρω από το τι σημαίνει να υπάρχεις στην σύγχρονη πραγματικότητα και παράλληλα μας παραπέμπει στο χρονικό της σχέσης τους, από το Α ως το τώρα. Η ταινία, χρησιμοποιώντας τον Ντάνυ ως κεντρικό χαρακτήρα και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις στις οποίες συχνά βρίσκεται –ή δημιουργεί- επιχειρεί να μιλήσει για αυτή τη γενιά, με το χιούμορ που της αρμόζει και την κατανόηση που της αξίζει.

Δείτε ακόμη: O ΠΑΟΚ που αγάπησε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης σε παγκόσμια πρεμιέρα στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Βλέποντας το πρώτο τρέιλερ του «Οντως Φιλιούνται;» (βρείτε το πιο κάτω) νιώσαμε την ανάγκη να ρωτήσουμε τον Γιάννη Κορρέ τις παρακάτω ερωτήσεις.

kissing 607

Πώς είναι να φτιάχνεις την πρώτη σου μεγάλου μήκους ταινία;

Ψιλοτρομακτικό. Τις περισσότερες μέρες ένιωθα πως δονκιχωτίζω επικίνδυνα και όπου να ‘ναι το αστείο θα τελειώσει και θα γυρίσουμε όλοι σπίτι μας. Άλλες φορές, λίγες, μπορούσα να χαλαρώσω και να απολαύσω τη διαδικασία. Στην πραγματικότητα την ταινία τη χρωστάω στους συνεργάτες μου και σε όσους βοήθησαν με τον τρόπο τους. Ξέρω πως είναι κλισέ αλλά πραγματικά το «Όντως Φιλιούνται;» δεν θα υπήρχε χωρίς όλο αυτόν τον κόσμο.

kissing 607

Ποια ήταν η ταινία που έδειξες στους ηθοποιούς σου ως αναφορά για το «Οντως Φιλιούνται;»

Θα πω δύο. Το «His Girl Friday» του Χάουαρντ Χοκς και το «Trust» του Χαλ Χάρτλεϊ.

kissing 607

Ποια ήταν η πραγματική αναφορά που την κράτησες για τον εαυτό σου;

Καμία ταινία. Κάτι δικά μου.

kissing 607

Πόσο χώρο έχει το ελληνικό σινεμά για μια πειραγμένη ρομαντική κομεντί σαν την ταινία σου; Ή δεν είναι κάτι τέτοιο;

Θα δείξει. Το σίγουρο είναι η ταινία θα διεκδικήσει το χώρο της. Το ότι είναι πειραγμένη δεν πιστεύω πως θα αποτελέσει πρόβλημα. Αλλά η ταινία δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς, αν ξέρεις τους ανθρώπους της. Το ότι είναι ρομαντική και κομεντί της στερεί, ίσως, το κομμάτι της επικαιρότητας με το οποίο ασχολείται, και καλά κάνει, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού σινεμά. Από την άλλη τα ρομάντσα και τα χαμόγελα είναι πάντα επίκαιρα. Όπως και το πείραγμα.

kissing 607

Οντως φιλιούνται;

Γι’αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τη Δεσποινίς Τρίχρωμη.

όντως φιλιούνται; 607

Info:

Σενάριο – Σκηνοθεσία - Γιάννης Κορρές / Παίζουν οι: Θανάσης Πετρόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Όμηρος Πουλάκης, Αναστασία Κονίδη, Ελευθερία Παπαδοπούλου, The Boy, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιολάντα Καλογεροπούλου, Κατερίνα Ζησούδη, Τζωρτζίνα Λιώση / Παραγωγή - Zero – Zero, EKK, Γιάννης Κορρές / Εκτέλεση Παραγωγής - Μαρία Καραγιαννάκη / Διεύθυνση Φωτογραφίας - Αλέξης Πηλός / Διεύθυνση Παραγωγής - Νίκη Σαλιαγκοπούλου / Μοντάζ - Ιωάννα Πογιαντζή / Σκηνικά - Δάφνη Κούτρα / Κοστούμια - Δέσποινα Χειμώνα / Ήχος - Νίκος Τριανταφύλλου – Ηρακλής Βλαχάκης / Μουσική - The Boy / Βοηθός Σκηνοθέτη - Καρίνα Λογοθέτη / Βοηθός Σκηνοθέτη (pre – production) - Νεφέλη Ράπτη / Σκρίπτ - Ζαμπέλα Χαβιάρα / Μακιγιάζ - Τζωρτζίνα Σιδέρη / Τραγούδι - Δεσποινίς Τρίχρωμη / Βοηθοί οπερατέρ - Κώστας Μπάμπης, Καλλιόπη Πέρδικα, Ραφαήλ Τσάκαλος. Σταμάτης Κούρος, Δημήτρης Κοτσέλης / Βοηθός Σκηνογράφου - Δήμητρα Σουρλαντζή / Βοηθός Ενδυματολόγου - Δανάη Αναγνώστου / Ηλεκτρολόγοι - Νίκος Παπαθανάσης , Άρης Παπαθανάσης / Βοηθός Παραγωγής - Εύη Ανδρεάδη / DIT - Αρσινόη Πηλού / Παραγωγή Μουσικής - Κτίρια τη Νύχτα


Δείτε ακόμη: