Industry

Ο Κιρίλ Σερεμπρένικοφ δεν βρίσκεται πια σε κατ' οίκον περιορισμό

στα 10

Ο Ρώσος σκηνοθέτης του «Μαθητή» και του «Leto» κερδίζει μια ελαφρύτερη ποινή.

Ο Κιρίλ Σερεμπρένικοφ δεν βρίσκεται πια σε κατ' οίκον περιορισμό

Ο Κιρίλ Σερεμπρένικοφ προκάλεσε αίσθηση στο παγκόσμιο φεστιβαλικό κύκλωμα το 2016 με τον «Μαθητή» του, που έκανε πρεμιέρα στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Λίγο μετά, ο Σερεμπρένικοφ βρέθηκε κατηγορούμενος για κατάχρηση δημόσιου χρήματος, μια κατηγορία που η κοινή γνώμη θεώρησε συγκάλυψη μιας απαγόρευσης της ελευθερίας του λόγου στον αντικαθεστωτικό σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμη: O Κιρίλ Σερεμπρένικοφ στο Flix | «Η θρησκεία σου δίνει έτοιμες απαντήσεις. Η τέχνη κάνει ερωτήσεις»

Ο Σερεμπρένικοφ καταδικάστηκε και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό. Στη διάρκεια της ποινής του, ο Σερεμπρένικοφ σκηνοθέτησε και έστειλε στο περσινό φεστιβάλ Καννών το «Leto / Καλοκαίρι», ένα φιλμ για την πανκ ροκ σκηνή του Λένινγκραντ της δεκαετίας του '80, μια ασπρόμαυρη, μελαγχολική, μουσική ταινία που μιλάει για το τέλος του ονείρου, (φυσικά) την Ρωσία του Πούτιν και τους υπέροχους αλλά αλαζονικούς στίχους του Λου Ριντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Leto».

κιρίλ σερεμπρένικοφ 607

Χτες, Δευτέρα, μια αναθεώρηση της υπόθεσης του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ έφερε άρση του κατ' οίκον περιορισμού, ο σκηνοθέτης τώρα είναι ελεύθερος να κινείται, ωστόσο μόνο εντός των ρωσικών συνόρων. Οπως δηλώνει ο σκηνοθέτης, «πολύ σύντομα θα επιστρέψω, δεν είναι εύκολο ψυχολογικά, αλλά υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να κάνω, θεατρικά έργα, πρόβες». Και μια επόμενη ταινία, ελπίζουμε.

Διαβάστε ακόμη: «Προδοσία» του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ - Μερικές ταινίες αξίζει να τις ανακαλύψεις, ακόμη κι αν σε προδώσουν