Buzz

Η Κινηματογραφική Ενωση Βορείου Ελλάδος για το θέμα της καταλληλότητας του «Joker»

στα 10

Με ανακοίνωσή τους οι αιθουσάρχες της Βορείου Ελλάδος παίρνουν θέση στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, σχετικά με το «Joker».

Flix Team
Η Κινηματογραφική Ενωση Βορείου Ελλάδος για το θέμα της καταλληλότητας του «Joker»

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Ενωση Βορείου Ελλάδος (Κ.Ε.Β.Ε.), με μια ενδιαφέρουσα κατακλείδα σχετικά με τα σοβάρα θέματα που πλήττουν την κινηματογραφική έξοδο στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμη: Το χρονικό των γεγονότων που έκαναν τον «Joker» να γελάσει δυνατά με το χάος που προκάλεσε στην ελληνική πολιτική ζωή


Η Κινηματογραφική Ένωση Βορείου Ελλάδος (Κ.Ε.Β.Ε.) που εκπροσωπεί όλους τους κινηματογράφους της Βορείου Ελλάδος θα ήθελε να δηλώσει τα παρακάτω, σχετικά με το θέμα των τελευταίων ημερών περί καταλληλότητας ταινιών:

Η Ένωσή μας, από την πρώτη στιγμή είχε συστήσει στους κινηματογράφους-μέλη μας να τηρήσουν την καταλληλότητα της ταινίας “JOKER”, όπως και κάθε άλλης ταινίας, άσχετα αν δεν συμφωνούσαμε με το χαρακτηρισμό της ως ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 18.Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που η συγκεκριμένη ταινία πήρε αυτόν το χαρακτηρισμό, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τον Νόμο, έστω και απαρχαιωμένο.

Δίδεται όμως μια καλή ευκαιρία στην Πολιτεία να επανεξετάσει το πάγιο αίτημά μας για χαρακτηρισμό των ταινιών με τις συνθήκες της εποχής μας, όπως επίσης και την ευθύνη των κινηματογράφων σε περίπτωση γονικής συναίνεσης, που ισχύει στα τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά όχι στους κινηματογράφους.

Επίσης, θα θέλαμε από την Πολιτεία τον ζήλο που επέδειξε στον έλεγχο τήρησης του Νόμου από τους κινηματογράφους, να τον επιδείξει και στο να τους προστατεύσει από τις παράνομες δραστηριότητες που απειλούν την επιβίωσή τους, όπως το παράνομο και ανεξέλεγκτο κατέβασμα ταινιών από το διαδίκτυο και οι κάθε λογής προβολές ταινιών σε άλλους, μη αδειοδοτημένους χώρους, που δεν τηρούν τις προδιαγραφές, αλλά και η εξίσωση του Φ.Π.Α. στο εισιτήριο των κινηματογράφων (από 24% σε 6%) με αυτό όλων των άλλων Δημοσίων Θεαμάτων. Δυστυχώς, ιδίως για το τελευταίο, μόνο υποσχέσεις ακούμε από όλους τους κυβερνώντες τα τελευταία 2 χρόνια.

Με Εκτίμηση
το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Β.Ε


Διαβάστε αναλυτικά: Τι ισχύει για την καταλληλότητα κινηματογραφικών ταινιών στην Ελλάδα