Buzz

H εφηβεία σαν άμυνα και επίθεση στις προβολές του KinderDocs

στα 10

Την Κυριακή 19/02 στο Μουσείο Μπενάκη το KinderDocs παρουσιάζει δύο ταινίες για όλη την οικογένεια με κεντρικό θέμα την εφηβεία, το σχολικό εκφοβισμό, τη δημιουργικότητα και την ενσωμάτωση.

Flix Team
H εφηβεία σαν άμυνα και επίθεση στις προβολές του KinderDocs

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του, το KinderDocs που έχει ήδη ξεκινήσει τις προβολές του στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και στο Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, έχει στόχο να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας, επαφής και ανταλλαγής μεταξύ των νέων και των ενηλίκων και να εμπνεύσει δράσεις αναδεικνύοντας την τέχνη της αφήγησης και του ντοκιμαντέρ. Η εμπειρία κάθε προβολής εμπνέει δημιουργικές δράσεις, καθώς και διάλογο με διαλεχτούς καλεσμένους.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, τις επιτυχημένες προβολές του, το KinderDocs παρουσιάζει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 12.30 στο Μουσείο Μπενάκη δύο ταινίες, τη «Γέννηση Ενός Ηθοποιού» της Ούρσουλα Μεγιέρρ από την Ελβετία και το «Ninnoc» της Νίκι Παντιντάρ από την Ολλανδία.

Birth of an Actor 607

Το «Η Γέννηση Ενός Ηθοποιού» αφηγείται την ιστορία του Κασέ ο οποίος μεγαλώνει μπροστά στην κάμερα. Οκτώ, δώδεκα, δεκαπέντε χρονών, εκφράζει τα συναισθήματά του, αντιμέτωπος με τα όρια και τις σκοτεινές πλευρές της εφηβείας. Από την υποκριτική ως παιχνίδι, μεταμορφώνεται σε πραγματικό καλλιτέχνη.

Ninnoc 607

Το «Νιννόκ» της Νίκι Παντιντάρ αφηγείται την ιστορία της Νιννόκ. Στη Νιννόκ δεν αρέσουν οι κλίκες, όπου όλοι πρέπει να έχουν την ίδια συμπεριφορά και εμφάνιση για να είναι αρεστοί. Στο παλιό της σχολείο την έκαναν να νοιώθει ότι δεν κολλάει, αλλά και στο καινούριο δεν έχει ακόμα εγκλιματιστεί γιατί φοβάται ότι και εδώ θα υπάρχουν παιδιά που δεν την συμπαθούν.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά και τους μεγάλους με θέματα που προκύπτουν από τις δύο ταινίες: την εφηβεία, τον σχολικό αποκλεισμό και εκφοβισμό, τις επιπτώσεις και τις μεθόδους καταπολέμησης του bullying καθώς επίσης τα χαρισματικά παιδιά, τα παιδιά ερασιτέχνες ηθοποιούς, την δημιουργικότητα και την ενσωμάτωση. H συζήτηση θα γίνει παρουσία της Σοφίας Εξάρχου, σκηνοθέτη του «Park» με πρωταγωνιστές εφήβους, της παιδοψυχολόγου Μαρίας Μεράντζα που εργάζεται συμβουλευτικά με παιδιά και γονείς που αντιμετωπίζουν και θέματα bullying και της ψυχολόγου και εκπαιδευτικού Αριάννας Καρακώστα που θα μιλήσει για τις επιπτώσεις και τις μεθόδους καταπολέμησης του Bullying όπως Empathy Training, Zero Tolerance και Olweus Bullying prevention.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι κατάλληλες για παιδιά 10+ | Τιμή εισιτηρίου: 3€ (παιδιά) 6€ (ενήλικες) | Ολες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους. | Διοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια KinderDocs: Δήμητρα Κουζή - Kouzi Productions | T: +30 210 7219 909
 | Κ: +30 694 6060 862info@kinderdocs.com |

Kinder Docs

Kinder Docs / Αθήνα: Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138, Τηλ.: 210 3453111, 210 3671000Προπώληση: Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138 Πέμπτη και Κυριακή 10:00-18:00,
 Παρασκευή και Σάββατο 10:00-22:00 (από 12/1/2017) / Θεσσαλονίκη: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τηλ.: 2310 240002 / Τιμή εισιτηρίου: € 3 (παιδιά) € 6 (ενήλικες) / Ολες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους. / Για ομαδικές κρατήσεις και σχολεία (Τετάρτη στην Αθήνα και Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη) παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Δευτέρα έως Πέμπτη, 10:00-14:00, T 210 3671067-69. / Διοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια KinderDocs: Δήμητρα Κουζή - Kouzi Productions (Μελίνας Μερκούρη 4, 11521 Αθήνα, Tηλ.: +30 210 7219 909, Κιν.: +30 694 6060 862, info@kinderdocs.com) / Σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την υποστήριξη του idfa, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, στο Άμστερνταμ, και του doxs!, του παλαιότερου και σημαντικότερου γερμανικού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Kinder Docs στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Tags: Kinder Docs