Buzz

Επιστρέφουν οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση κατά του Κιμ Κι-ντουκ

στα 10

H υπόθεση κακοποίησης μιας ηθοποιού από τον Κορεάτη Κιμ Κι-ντουκ, στα γυρίσματα του «Moebius», επιστρέφει στην επικαιρότητα ακριβώς τη σωστή στιγμή.

Επιστρέφουν οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση κατά του Κιμ Κι-ντουκ

Σε Συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ, η ηθοποιός που πίσω στο 2013 είχε διωχθεί, αφού είχε πρώτα κακοποιηθεί, από το σετ της ταινίας του Κιμ Κι-ντουκ «Moebius», δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Εισαγγελέα, την 7η Δεκεμβρίου, να μην ασκήσει αγωγή κατά του σκηνοθέτη Κιμ Κι-ντουκ.

Η ηθοποιός μίλησε πίσω από μια λευκή οθόνη στο Sexual Violence Relief Center της Κορέας: «Δεν είναι ότι εμφανίστηκα τώρα μετά από τέσσερα χρόνια για να ασκήσω αγωγή. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες».

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Κιμ Κι-ντουκ κατηγορείται για λεκτική και σωματική κακοποίηση ηθοποιού στα γυρίσματα του «Moebius»

Moebius 607 1

Moebius 607 2

Συνοδευόμενη από ομάδα γυναικών δικηγόρων και εκπροσώπων οργανώσεων που σχηματίστηκε τον Ιούλιο για να αντιμετωπίσει το «περιστατικό Κιμ Κι-ντουκ», η ανώνυμη ηθοποιός συμμετείχε στην παραγωγή του «Moebius» και, όπως υποστηρίζει, ο σκηνοθέτης την χαστούκισε τρεις φορές μπροστά στο συνεργείο, για να, όπως υποστηρίζει με τη σειρά του ο Κιμ Κι-ντουκ, να την σκηνοθετήσει. Η ανώνυμη ηθοποιός κατηγορεί ακόμη τον Κιμ Κι-ντουκ ότι την ανάγκασε να πιάσει το πέος ενός ηθοποιού ενώ είχαν προσυμφωνήσει ότι θα χρησιμοποιόταν προσθετικό πέος για τη συγκεκριμένη σκηνή.

Είχαμε γράψει στο Flix: Δεν έχεις δει ταινία - σοκ αν δεν δεις το «Moebius» του Κιμ Κι-ντουκ

Για την ιστορία, η ηθοποιός διώχθηκε από την παραγωγή, αντικαταστάθηκε από άλλη. Η καριέρα της όμως τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα. Και τώρα οι δημόσιοι κατήγοροι δέχονται μόνο την κατηγορία της επίθεσης, αλλά όχι της σεξουαλικής κακοποίησης ή δυσφήμησης.

Η ηθοποιός δήλωσε ότι υπέφερε από αισθήματα ντροπής και καταδίωξης, ότι διαγνώσθηκε με μετατραυματική δυσλειτουργία και ότι οι περισσότεροι της υπενθύμιζαν πως δεν θα είχε καμία ελπίδα να κερδίσει μια υπόθεση εναντίον ενός τόσο γνωστού παγκοσμίως σκηνοθέτη.

Moebius 607

Διαβάστε ακόμη