Buzz

Kill Harvey: και η Ντάριλ Χάνα είχε μιλήσει στον Ταραντίνο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

Το σκάνδαλο Γουάινστιν μοιάζει να μην έχει πάτο: Η Ντάριλ Χάνα διηγείται τη δική της ιστορία από το «Kill Bill 2», ενώ η Αναμπέλα Σιόρα δηλώνει ότι στη δική της περίπτωση δεν ήταν παρενόχληση. Ηταν βιασμός.

Kill Harvey: και η Ντάριλ Χάνα είχε μιλήσει στον Ταραντίνο για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Από τις 6 Οκτωβρίου, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν ζει το χειρότερό του εφιάλτη. Αποκαλύφθηκε, σε όλο της το σκοτεινό, βαθιά διεστραμμένο, μεγαλείο η πραγματική του φύση. Αυτή του Χολιγουντιανού αλαζονικού γλοιώδους μονάρχη, που δεν φέρεται απλώς απαίσια σε υπαλλήλους, συνεργάτες, σερβιτόρους, αλλά συνηθίζει να επιβάλλεται και να αυτοεπιβεβαιώνεται με σεξουαλική βία στις γυναίκες. Εξευτελισμός, εκβιασμός, παρενόχληση, αλλά και βιασμός. 45 γυναίκες είχαν μέχρι στιγμή μιλήσει και σήμερα έχουμε άλλες δύο στη μακριά, ατελείωτη λίστα.

Η Ντάριλ Χάνα μοιάζει να είναι η τρίτη γυναίκα, μετά τη Μίρα Σορβίνο και την Ρόουζ ΜακΓκόουαν, στην οποία αναφέρθηκε (τότε ανώνυμα) ο Κουέντιν Ταραντίνο όταν ομολόγησε ότι ήξερε αρκετά κι έπρεπε να είχε κάνει κάτι. «Hξερα για τη Ρόουζ από τον Ρόμπερτ (Ροντρίγκεζ), η Μίρα μου είχε πει την εμπειρία της και μία ηθοποιός μου πολύ αργότερα τη δική της. Τον είχα αντιμετωπίσει, αλλά νόμιζα ότι πρόκειται για μεμονωμένα γεγονότα. Ο,τι και να πω τώρα θα ακουστεί ως ηλίθια δικαιολογία...»

Daryll Hannah Kill Bill 2

Η ηθοποιός του ήταν η Χάνα. Σύμφωνα με σημερινή μαρτυρία της το περιστατικό είχε συμβεί στη Ρώμη, στην προώθηση του «Kill Bill 2». Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν της χτύπαγε την πόρτα του ξενοδοχείου της μια νύχτα. Οταν εκείνη δεν άνοιξε, εκείνος επέστρεψε με δεύτερο κλειδί. Ανοιξε την πόρτα και μπήκε στην κρεβατοκάμαρά της. «Βρήκε κλειδί! Πέρασε το χωλ και μπήκε κατευθείαν στην κρεβατοκάμαρα με φόρα σαν μαινόμενος ταύρος. Τρόμαξα πάρα πολύ. Αν δεν ήταν ο μακιγιέρ μου στο δωμάτιο, δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί...» Σύμφωνα με τη Χάνα, ο Γουάινστιν δεν κώλωσε: ζήτησε από τον μακιγιέρ να φύγει, ζήτησε να πιάσει το στήθος της κι όταν εκείνη αρνήθηκε, έτρεξε κι έφυγε από την πίσω πόρτα, ο Γουάινστιν ακύρωσε την πτήση και το ξενοδοχείο της για το φεστιβάλ Καννών. Δεν ήταν πια στην ομάδα της ταινίας και στις συνεντεύξεις του «Kill Bill». Tην εξαφάνισε.

Η Χάνα τα είπε όλα στον Ταραντίνο, το επόμενο πρωί. «Τίποτα δεν άλλαξε. Τίποτα δεν μέτρησε. Τίποτα δεν είχε σημασία μπροστά σε αυτό τον άνθρωπο - ούτε αν ήσουν διάσημη ηθοποιός, ή άσημη στάρλετ, ούτε αν ήσουν 20 χρονών ή 40. Δεν είχε σημασία να το καταγγείλεις ή όχι. Δεν άλλαζε τίποτα. Γιατί κανείς δεν σε πίστευε. Κανείς δεν σε άκουγε. Κι όχι μόνο αυτό: όλοι, βαθιά μέσα τους, σε μείωναν, σε έκριναν, σε κατηγορούσαν....»

Annabella Sciorra 607

Αυτό ισχυρίζεται και η Αναμπέλα Σιόρα («The Sopranos», «Θα σε βρω στον Παράδεισο» κι επίσης είχε κάνει το «Cop Land» με τη Miramax το 1997 ) που αποφάσισε να μιλήσει όταν είδε τον εξευτελισμό που υπέστη η Εζια Αρτζέντο, όταν μίλησε για βιασμό. Κι όλοι ισχυρίστηκαν ότι αν ο Γουάινστιν της έκανε στοματικό έρωτα, δεν είναι βιασμός.

«Ω διψάτε για βιασμό; Θα σας πω εγώ λοιπόν για το δικό μου γαμημένο βιασμό» είπε την Παρασκευή στους New York Times.

«Συνέβη στο διαμέρισμά μου, τη δεκαετία του 90. Με έβαλε κάτω, με βίασε και μετά με έγλειψε. Οπως όλες οι γυναίκες ένιωσα ντροπή και ενοχή. Παρόλο που πάλεψα κι αντιστάθηκα και ούρλιαξα όχι. Ομως... γιατί να του ανοίξω την πόρτα; Ποιος ανοίγει την πόρτα τέτοια ώρα μέσα στη νύχτα; Ποιος θα με πιστέψει λοιπόν; Ενιωσα ντροπή κι εξευτελισμό. Ενιωσα αηδιασμένη με μένα. Ενιωσα ότι τα γάμησα όλα...»

Διαβάστε περισσότερα: