Buzz

Κι όμως πετάει! Τρέιλερ-τέρας για το «I, Frankenstein»

στα 10

Οταν κάτι διαφημίζεται με την ατάκα «από τους παραγωγούς του “Underworld”» κάτι πάει στραβά. Ακόμη κι αν πρωταγωνιστεί ο Αααρον Εκχαρτ και είναι βασισμένο στον χαρακτήρα της Μέρι Σέλεϊ.

Κι όμως πετάει! Τρέιλερ-τέρας για το «I, Frankenstein»

Ομως ο Φρανκενστάιν που φέρνει στην οθόνη ο Στιούαρτ Μπίτι, δεν έχει καμιά σχέση με αυτόν που διαβάσατε κάποτε στις σελίδες του βιβλίου ή είδατε στο ασπρόμαυρο σινεμά ή έστω σε μια από τι έγχρωμες εκδοχές του που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε τόσο.

Το φιλμ είναι βασισμένο σε ένα graphic novel του Κέβιν Γκρεβιού κι εδώ ο Φρανκενστάιν δεν είναι κυνηγημένο τέρας, ή έστω δεν είναι πια κυνηγημένο τέρας, αφού η ιστορία διαδραματίζεται στο σήμερα και οι ουλές από τις ενώσεις των κομματιών από τα οποία σχηματίστηκε δεν είναι πια τόσο εμφανείς, και κυρίως, στον λαιμό του δεν έχει δυο τεράστιες βίδες.

Αντίθετα, θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει με ήρωα, αφού τα βάζει με μια στρατιά από υπερφυσικά πλάσματα που άλλα θέλουν θέλουν και να κατακτήσουν τον κόσμο των ανθρώπων, κι άλλα να τον προστατεύσουν. Και μερικά πετάνε κι όλας. Ο ίδιος ο Φρανκενστάιν, ζωντανός εδώ και 200 χρόνια, πρέπει να πέρασε τον καιρό του μαθαίνοντας πολεμικές τέχνες κάτι που θα του φανεί χρήσιμο, αφού ο Μπιλ Νάι είναι ένα δαιμονικό πλάσμα που θέλει να τον εξοντώσει κι έχει στην διαθεσή του κάτι παραπάνω, από χωρικούς με τσουγκράνες και αναμμένες δάδες.

Οπως μπορείτε να δείτε στο τρέιλερ πάντως, το φιλμ ελάχιστα κοινά έχει με τον μύθο, αντίθετα μοιάζει να έχει πολλά περισσότερα με τη σειρά του «Underworld» αφού όλα, από τις εικόνες και το ύφος μέχρι την απόλυτα b-movie αίσθηση που η ταινία βγάζει, παραπέμπουν άμεσα εκεί. Με έναν τόσο-κακό-που-θελεις-να-το-δεις τρόπο.